energie

Manon Nieuwenhuizen nieuwe coördinator St. Energie Zeist

Artikel
Manon Nieuwenhuizen (45) wordt de nieuwe algemeen coördinator van Stichting Energie Zeist. Zij volgt Alexander Groen op, die op 1 mei zijn contract bij de stichting heeft beëindigd. Manon zal zich gemiddeld drie dagen per week voor de stichting inzetten. Zij begint op 5 augustus.
tekst en foto: Massiël Smid

Meer dan 60 procent van je gas besparen, het kan!

Column
17 procent van de CO2-uitstoot die je als Nederlander veroorzaakt, komt van de energie in je woning. In een standaardwoning wordt gas verbruikt voor de verwarming, het warme water en om te koken. Hans vertelt uit eigen ervaring hoe je stap voor stap je gasverbruik kunt verminderen.
tekst en foto: Hans Snel

'Omlaag die Meter'-starterspakket voor huurders

Artikel
Om huurders te helpen richting de winter verzorgen de Zeister woningcorporaties 'Omlaag die Meter'-starterspakketten. In oktober en november kunnen alle huurders gratis energiebesparende materialen ophalen. Via Mijn Groene Huis kunnen huurders een energieklusser aanvragen om de materialen te plaatsen.
tekst: Debbie Huisman

Lia bespaart

Interview
De zomer is in aantocht, maar het is handig om nu vast wat klussen te doen waar je in het najaar veel plezier van hebt. Annemiek interviewt Lia van Dijk, haar tip is: denk er over na om kieren en naden te dichten. Tocht in huis voelt niet prettig aan en extra stoken helpt vaak niet.
tekst: Annemiek Verstappen

The HALO Experience

Advertentie
Vrijdag 19 mei staat The HALO Experience met Mathieu Iking en Eyra Moon in De Metaal Kathedraal in Utrecht. Deze unieke 2 uur durende transformerende helende reis bestaat onder andere uit energiewerk, sound healing (zang/handpan) en een geleide meditatie.
tekst: Eyra Moon; foto: PR

Samen energie besparen

Oproep
Besparen op energie is belangrijk, maar niet iedereen heeft verstand van tochtstrips en brievenbusborstels. Gelukkig zijn er buren die je willen helpen! Op 24 en 25 februari is er in drie buurten een bespaaractie: Staatsliedenkwartier, Centrumschil-Noord en Austerlitz. Help jij ook mee?
tekst: Debbie Huisman; foto: Pixabay

Wouter bespaart!

Interview
We voelden wethouder duurzaamheid Wouter Catsburg aan de tand over zijn duurzame gedrag. "Het gekke is dat je soms heel voor de hand liggende dingen vergeet. Nudges kunnen helpen als geheugensteuntje, bijvoorbeeld een douchetimer."
tekst: Annemiek Verstappen; foto: Mel Boas

Energievreters

Column
Stichting Energie Zeist heeft op de Slotlaan een winkel: ‘Mijn groene huis’. Je kunt er terecht met “al je vragen over energie”. Ik heb een vraag voor ze: moeten we een nieuwe koelkast? Jo vindt van niet, ik wel.
tekst en foto: Ewout Schröder

‘Green Make Over’

Aankondiging
De hoge energieprijzen baren Juul Vervoort zorgen. Vlak voordat hij een openhart operatie moet ondergaan, meldt hij zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over. Hij wil er alles aan doen om zijn vrouw en kinderen zo warmpjes mogelijk achter te laten. Zaterdag 22 januari te zien op SBS6.
tekst: Gwen Jansen

Pages