Samen energie besparen

14 februari 2023
tekst: Debbie Huisman; foto: Pixabay

Besparen op energie is belangrijk, maar niet iedereen heeft verstand van tochtstrips en brievenbusborstels. Gelukkig zijn er buren die je willen helpen! Om energiebesparing voor iedereen mogelijk te maken organiseren Woongoed Zeist, Mijn Groene Huis en de gemeente Zeist op 24 en 25 februari in drie buurten een bespaaractie, die wordt ondersteund door Stichting Buurkracht. Wie wil meedoen aan deze actie is welkom. Wie zijn hand niet omdraait voor wat tochtstrips en graag ook wat buurtgenoten helpt, is dubbel welkom!

In Zeist gaat het om drie buurten: Staatsliedenkwartier, Centrumschil-Noord en Austerlitz. Wie in één van die buurtenen woont en nog geen kans heeft gezien om kleine bespaarmiddelen te plaatsen, kan deze kosteloos ophalen. Denk aan tochtstrippen, bespaarmiddelen voor de radiatoren en brievenbusklep met borstel. Er is ook een klusteam aanwezig die dag, die eventueel met je meeloopt om te helpen bij de montage. Dus als je kieren hebt en je wilt daar wat aan doen, maak dan gebruik van deze actie.

Helpen
Niet iedereen is even handig in huis en soms zijn er beperkingen in het spel. Daarom is het fijn als er klusteams aanwezig zijn om even een handje toe te steken als mensen dat echt nodig hebben. De Praxis in Zeist doet ook mee en biedt een opleidingsavond. Gebruik voor aanmelden als klusser ook de actiewebsite. Geef je met deze link op als klusser! Je wordt dan ook uitgenodigd voor een gezellige demonstratieavond bij Praxis Zeist, op dinsdagavond 21 februari van 19.00 tot 19.45 uur.

Waar?
De actie vindt plaats in drie buurten: het Staatsliedenkwartier, Centrumschil-Noord  en Austerlitz. In elk gebied is een trefpunt waar bewoners materialen kunnen ophalen. De trefpunten en data zijn:

- Austerlitz, Dorpshuis, Schoolweg 2, vrijdag 24 februari van 13 tot 18 uur.
- Staatsliedenkwartier, Binnenhof, Johan van Oldenbarneveltlaan 103 (tegenover de Jumbo), zaterdag 25 februari van 10 tot 16 uur.
- Centrumschil-Noord, Maria-Oord Zaal, Hortensialaan 30-B, zaterdag 25 februari van 10 tot 16 uur.

Aanmelden kan hier: https://zeist.buurkracht-online.nl/projecten 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over hulpvaardige buren:
Samen klussen, tuinieren, koken, praten en breien

Ook de wethouder heeft radiatorfolie:
Wouter bespaart!

Volgende artikel:
De weg van het boek

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.