Fotoverslag

Geslaagd

Fotoblog
Afgelopen woensdag hoorden de eindexamenkandidaten of ze geslaagd waren. Op veel plekken in Zeist ging de vlag uit. Fotograaf Peter van Haastrecht fietste een rondje en legde 9 vlaggen met schooltas vast. Bekijk de hele serie hier.
foto's: Peter van Haastrecht

Avondvierdaagse

Fotoblog
De avondvierdaagse is een traditie die al vele decennia bestaat. In lange slierten slingeren leerlingen van basisscholen zich door en om Zeist. Fotograaf Peter van Haastrecht trok er op uit om de wandelaars op foto vast te leggen. Bekijk de hele serie van 10 foto's hier.
foto's: Peter van Haastrecht

Beaufort

Artwork
Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer geen oud gebouw, maar de net opgeleverde woontoren Beaufort in Kerckebosch.
tekst en illustratie: Julia Blauw

Tekeningen van iconisch Vollenhoven

Artwork
Na maanden werk heeft Zeister illustrator en grafisch vormgeefster Julia Blauw vol trots haar illustraties van Landgoed Vollenhoven gepresenteerd aan de eigenaren. Blauw tekende vier iconische gebouwen op het Landgoed: het welbekende Landhuis, het Koetshuis, de Oranjerie en Stal Den Eijck.
tekst: Alexander Kneepkens; illustraties: Julia Blauw

Nat natter natst

Fotoblog
Het jaar 2023 was het natste jaar ooit, en dat merken we ook in Kerckebosch. De parkeerkelder van de appartementen van de Arianelaan in Kerckebosch staat al een paar dagen onder water! Ook in het bos staan veel plassen, maar dat hield de bezoekers van de levende kerststal op landgoed Heidestein niet tegen.
tekst en foto’s: Peter van Haastrecht

Villa Nuova

Artwork
Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer: Villa Nuova (ook wel Huize Fatima), een buitenplaats en rijksmonument aan de Utrechtseweg 46 in Zeist. In 1841 liet Ernestus de Pesters het huidige landhuis bouwen.
illustratie: Julia Blauw; tekst: Wikipedia

Pages