Fotoverslag

Beaufort

Artwork
Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer geen oud gebouw, maar de net opgeleverde woontoren Beaufort in Kerckebosch.
tekst en illustratie: Julia Blauw

Tekeningen van iconisch Vollenhoven

Artwork
Na maanden werk heeft Zeister illustrator en grafisch vormgeefster Julia Blauw vol trots haar illustraties van Landgoed Vollenhoven gepresenteerd aan de eigenaren. Blauw tekende vier iconische gebouwen op het Landgoed: het welbekende Landhuis, het Koetshuis, de Oranjerie en Stal Den Eijck.
tekst: Alexander Kneepkens; illustraties: Julia Blauw

Nat natter natst

Fotoblog
Het jaar 2023 was het natste jaar ooit, en dat merken we ook in Kerckebosch. De parkeerkelder van de appartementen van de Arianelaan in Kerckebosch staat al een paar dagen onder water! Ook in het bos staan veel plassen, maar dat hield de bezoekers van de levende kerststal op landgoed Heidestein niet tegen.
tekst en foto’s: Peter van Haastrecht

Villa Nuova

Artwork
Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer: Villa Nuova (ook wel Huize Fatima), een buitenplaats en rijksmonument aan de Utrechtseweg 46 in Zeist. In 1841 liet Ernestus de Pesters het huidige landhuis bouwen.
illustratie: Julia Blauw; tekst: Wikipedia

Op zoek naar de wolf

Fotoblog
Fotograaf Peter is op zoek naar de wolf: "De wolf is voor mij nu de heilige graal op het gebied van fotografie! Ik zou naar de Veluwe kunnen gaan, waar ze hem vaker spotten, maar als inwoner van Zeist lijkt het mij toch het leukst om de Zeister wolf op de gevoelige plaat te krijgen!"
tekst en foto’s: Peter van Haastrecht

Pages