Over ons

 
Het was jarenlang de droom van Steven Spaargaren om een eigen krant te maken. Zeistermagazine.nl ging 25 september 2003 voor het eerst de elektronische snelweg op. Het is een digitaal magazine geworden dat Steven als zelfstandig journalist en ondernemer sindsdien maakte. Inmiddels is Zeistermagazine een lokaal medium dat zijn plaats definitief veroverd heeft en een groeiend aantal lezers heeft.

Eind 2015 waren er problemen met de provider: Zeistermagazine verdween opeens uit de lucht. Allerlei pogingen om de site te herstellen, liepen schipbreuk. De oude inhoud ging verloren, maar een nieuwe samenwerking werd geboren. Steven Spaargaren en Ronald Camstra besloten toen om Zeistermagazine gezamenlijk voort te zetten. Begin 2019 trok Steven zich terug als eindredacteur, maar hij blijft wel als columnist aan Zeistermagazine verbonden. In 2021 is een redactie gevormd, die naast Ronald Camstra (uitgever) bestaat uit Arend Postma, Ruud Vermaase en René Scheffer.

De formule van Zeistermagazine is een rubrieksgewijze opzet met columns van de vaste columnisten en daarnaast incidentele bijdragen van derden. Zeistermagazine wil graag Zeist en allerlei Zeistenaren in hun kracht en passie in beeld brengen. We willen graag de interactie met de lezers stimuleren. Gastbijdragen zijn welkom!
We volgen de actualiteit op enige afstand met een positieve en beschouwende blik op de wereld.

Aan Zeistermagazine werken de volgende mensen mee:

- Arend Postma (redactie en columns Zeister wegen onder de loep)
- René Scheffer (redactie en columns Langs de velden)
- Ruud Vermaase (redactie en columns Verwonderingen)
- Ronald Camstra (uitgever en columns Bij de buren)
- Claire van Spanje (columns Op verhaal komen)
- Marcel Leenders (columns ZieZeist)
- Steven Spaargaren (columns Standplaats Zeist)
- Greetje Kooistra (columns Vrouwtje Jas)
- Anke de Jong (columns Levenskunst)
- Henny Fokkema (columns De Waarde van)
- Erwin Hagen (columns In de buurt)
- Fons Pennings (columns Wij zijn Zeist)
- Bob Horjus (columns Samen opvoeden)
- Kirsten Vonk (columns Vonk maakt vuur)
- Renée van Dijk (columns Verwonder je slechts)
- Pien Hagen (columns Jong in Zeist)
- Marijn Knevel (columns Leren voor later)
- Femke Groeneveld-Roestenberg (columns Caleidoscoop)
- Ewout Schröder (columns Onthutsing)
- Peter van Haastrecht (fotoblog)
- Julia Blauw (Artwork)
- Henjo Hekman (gedichten Gedicht van de maand)
- Kees Linnenbank (foto van de maand)

Op deze pagina zijn drie foto's te zien van redactieborrels, waar steeds een deel van de medewerkers op te zien is. De foto bovenaan deze pagina is het meest recent, genomen in mei 2022. Op de foto staand van links naar rechts Claire van Spanje, Peter van Haastrecht, Marcel Leenders, Kees Linnenbank, Arend Postma, Ruud Vermaase, Ronald Camstra en Erwin Hagen. Zittend van links naar rechts: Marijn Knevel, Steven Spaargaren en Renée van Dijk.

De middelste foto is genomen in januari 2020. Op de foto staand van links naar rechts: René Scheffer, Ruud Vermaase, Ernst van Splunter, Henny Fokkema, Erwin Hagen, Fons Pennings, Greetje Kooistra en Kirsten Vonk. Op de foto zittend van links naar rechts: Claire van Spanje, Marcel Leenders, Ronald Camstra, Steven Spaargaren, Henjo Hekman en Arend Postma.

De onderste foto is van januari 2019. Op deze foto staand van links naar rechts: Erwin Hagen, Greetje Kooistra, René Scheffer, Ronald Camstra, Arend Postma, Ingrid Wong, Henjo Hekman en Kees Linnenbank. Zittend van links naar rechts Ruud Vermaase en Steven Spaargaren.

Enkele columnisten zijn inmiddels gestopt met schrijven, maar hun oude bijdragen staan natuurlijk nog wel op onze site:

- Jens Bosman (columns Jong in Zeist)
- Ingrid Wong (columns Voor elkaar)
- Chantal van der Loo (columns Lekker Buiten)
- Noortje van Breukelen (*) (columns Hart van Zeist)
- Ernst van Splunter (columns Meedoen in Zeist)
- Meike van Kippersluis (foto's Meike's kijk op Zeist)
- Erica Pijs (columns Met een glaasje)
- Henk Martens (columns Op de middenstip)
- Trix Reinders (spreuk van de maand)

(*) Noortje van Breukelen was een pseudoniem van Ronald Camstra, hij schreef in de periode 2017-2020 een aantal columns onder dit pseudoniem.

Zeistermagazine heeft naast deze website ook een wekelijkse email-nieuwsbrief (je kunt je hier abonneren) en is actief op social media: op Instagram en Twitter onder de naam 'Zeistermagazine', op Facebook met de pagina Zeistermagazine, de groep ZeisterMagazine, de groep Verhalen over Zeist en met het redactie-account 'Zeis ter Maga - Zine', op YouTube en LinkedIn onder de naam 'Zeister Magazine', op LinkedIn tevens met een bedrijfspagina, en de foto's plaatsen we ook op Pinterest.

Zeistermagazine wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en organisaties in Zeist: de Vrienden van Zeistermagazine. Dankzij hun steun is het mogelijk dat Zeistermagazine als gratis online magazine verschijnt. Van de Vrienden plaatsen wij met enige regelmaat berichten, aankondigingen en updates. De logo´s van de Vrienden staan rechtsonder op de site.

Gastbijdragen zijn welkom, je kunt die mailen naar info@zeistermagazine.nl. Aangeleverde copy wordt automatisch eigendom van Zeistermagazine en kan na aanlevering niet meer worden teruggetrokken. De redactie houdt zich het recht voor om bijdragen te weigeren, in te korten, te redigeren of van een andere kop te voorzien. Auteurs dienen zelf een rechtenvrije foto mee te leveren en zijn zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van eventuele auteursrechten. We vermelden altijd de naam van de fotograaf. Op de website verschijnen nieuwe berichten dagelijks, maar de nieuwsbrief verschijnt maar eens per week, op maandag. Deadline voor de nieuwsbrief: zondagavond 18 uur.

Met deze website laten we het resultaat van onze inspanningen zien. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel leesplezier.

Zeistermagazine.nl: positief, verwonderend, interactief, sociaal, onafhankelijk, ondernemend en verrassend! 

 
Lees hier onze privacyverklaring