Droomcursus september 2023

8 juli 2023
tekst: Ienke Goldewijk

Wil je meer weten over jouw dromen? En wil je bewust leren spelen met je dromen en hun betekenissen?

Dromen zijn leuk, mooi, raar, eng, spannend, mysterieus en vol van geheime boodschappen. In je dromen kun je vliegen en tijd verliest haar grip. Het zijn verhalen die je helpen om jezelf te leren kennen en zielsdelen te integreren. Door je dromen uit te wisselen, op een creatieve manier te verbeelden, uit te beelden en te onderzoeken ontdek je nieuwe lagen van het onderbewuste, de spirituele dimensies en leer je je eigen patronen herkennen. En elke reis is uniek. Elke droom een wonder.

De Droomcursus bestaat uit een serie van zeven bijeenkomsten waarin je leert om jouw dromen op intuïtieve wijze te benaderen en je de taal en de energie van dromen eigen te maken.

Tijdens elke bijeenkomst beginnen we met een aardende meditatie. Je krijgt een stukje theoretische achtergrond op het gebied van dromen en daarna zullen we aan de hand van verschillende werkvormen concreet aan de slag gaan met onze dromen.

De Droomcursus vindt om de week plaats vanaf 3 september 2023.

Over mijzelf
Al zolang ik me kan herinneren houd ik mij bezig met zingevingsvraagstukken. Ik heb me verdiept in de psychologie van beeldende en creatieve uitingsvormen, mindfulness, omgangsvormen en sociale vaardigheden, geweldloze communicatie, storytelling, in verschillende vormen van spiritualiteit én natuurlijk de fascinerende wereld van de dromen. Ik werk al lange tijd met veel plezier, verwondering, interesse en fascinatie aan en met mijn eigen dromen en die van anderen.

Ik heb mijn dromenopleidingen genoten bij onder andere het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie). Hier volgde ik een boeiende vervolgopleiding waarin een verdiepingsslag is gemaakt in het ontwikkelen van instrumentschap met betrekking tot droomuitleg en energetisch werken met dromen. Verder heb ik een sjamanistisch georiënteerde droomopleiding gedaan, onder leiding van de Amerikaanse droomexpert Robert Moss, bij Moss Dream school tot Dream teacher. De Dream teacher Training is ontworpen door Robert Moss om droomcoaches of leraren diepwerkende tools mee te geven om les te kunnen geven en actieve droomcirkels te begeleiden. Actief dromen is een methode om de kern-technieken die (in de loop der eeuwen) ontwikkeld zijn in te kunnen zetten in verschillende omgevingen, om heling en creativiteit te stimuleren. Daarnaast ben ik afgestudeerd creatief therapeut. Creatieve therapie is een vorm van psychoanalyse die goed inzetbaar is binnen het onderzoeken van de droomwereld.

Praktische informatie
Door: Ienke Goldewijk
Aanvang: 19:00 - 21:30 uur
Dag: zondag
Datum: Vanaf 3 september 2023
Locatie: Steynlaan 28, 3701 EG Zeist

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 8 deelnemers. Deelnemen gaat op volgorde van binnenkomst van aanmelding en betaling.

De kosten bedragen €250,00 euro voor zeven bijeenkomsten.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je terecht op ienkegoldewijk.nl. Voor vragen kan je mailen naar ienke@ienkegoldewijk.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over dromen:
Dromenland

Kun je ook ruiken in je dromen?
Zaterdagnacht in de Dorpsstraat

Volgende bericht:
Ochtend in de Dieptetuin

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.