Welzijn

Welzijn

Centrum voor Zijn opent met Summer School en Festival

Artikel
In het Helicongebouw zit sinds kort het Centrum voor Zijn, een centrum voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, waar Boeddhistische en hedendaagse psychologische inzichten worden gecombineerd. Het nieuwe centrum opent met een Summer School in augustus en een Zijnsfestival op 15 september.
tekst en foto’s: Fiene van Loock

Timo zet zich in als maatje

Artikel
De zomer staat voor de deur! Tijd om er op uit te gaan. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zoals voor Henny Hogenes (77), die aan een rolstoel gebonden is en weinig buiten komt. Door Handjehelpen werd ze gekoppeld aan vrijwilliger Timo Vogel (26), die eens per twee weken bij haar op bezoek komt.
tekst en foto's: Marieke Wiersma

In gesprek met een jonge mantelzorger

Interview
De twaalfjarige Zoë woont in Zeist samen met haar ouders, haar zusje Ilja (9 jaar) en haar broertje Abel (4 jaar). “Sommige dingen gaan bij mij thuis anders dan bij vriendinnen”. Zoë is namelijk mantelzorger voor haar zusje Ilja. Ilja heeft autisme, een taalontwikkelingsstoornis en een verstandelijke beperking.
tekst: Vanessa Houthuizen; foto: MantelzorgNL

Samenwerking goede buren De Breul en Warande Heerewegen

Artikel
De samenwerking tussen De Breul en Warande Heerewegen, buren in Zeist, heeft een officieel tintje gekregen. De organisaties richten zich op een duurzame samenwerking, waarbij ze gebruik maken van elkaars kennis, kunde en mogelijkheden om als goede buren met elkaar samen te leven en te werken.
tekst en foto: Henrieke Schut-Veldink

De vechtkunst van het liefhebben

Aankondiging
Het Torenlaan Theater in Zeist is op zaterdag 15 juni het toneel voor het boeiende theatercollege 'De vechtkunst van het liefhebben', over de successen en uitdagingen van liefhebben. Veronique Kilian neemt het publiek tijdens deze voorstelling mee op een humoristische reis in de wereld van het liefhebben.
tekst: Veronique Kilian; foto: E-Wise

Vier de Kunst

Aankondiging
Op zaterdag 1 juni is er bij Torenlaan theater een expositie en een veiling van kunstenaars die de afgelopen jaren bij hospice Heuvelrug geëxposeerd hebben. Met de veiling haal het hospice geld op voor gasten die de eigen bijdrage niet zelf kunnen betalen. Met een optreden van Denise Jannah. Toegang gratis!
tekst: Maria Hoefnagels

Speeddaten met het VSBfonds

Oproep
Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 18 april van 10:00-16:30 uur zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in Wijkcentrum ’t Volle Hof, om met initiatiefnemers in gesprek te gaan.
tekst en foto: Brigitte Coté en Guus Pengel

Hulp bij belastingaangifte

Artikel
Veel mensen vinden het invullen en verzenden van de belastingaangifte spannend. Daarom organiseert Humanitas Heuvelrug samen met de bibliotheek voor alle inwoners van Zeist ook dit jaar weer speciale spreekuren: “Hulp bij aangifte Inkomstenbelasting”.
tekst: Dieuwke de Vries; foto: Catgarina Gerritsen

Heropening buurthuiskamer & winkel Leger des Heils

Aankondiging
Op zaterdag 9 maart wordt het vernieuwde en verbouwde pand van het Leger des Heils aan de Weeshuislaan 30 feestelijk geopend! Er is een warme "buurthuiskamer" waar iedereen welkom is voor een luisterend oor of meer, en een tweede-kans kledingwinkel. U bent van harte welkom op het openingsfeest.
tekst en foto’s: Yvonne van Lierop

Ervaar hoe waardevol jij kan zijn!

Oproep
Voor een gezin dat door een lastige periode gaat, is het fijn om iemand te hebben die naast ze staat, mee wil denken en een steuntje in de rug geeft. Samen Oplopen koppelt vrijwilligers aan dergelijke gezinnen en begeleidt ze. Op dinsdagavond 12 maart organiseert Samen Oplopen hierover een informatieavond.
tekst: Petra Kalf

Buddy to Buddy van start

Oproep
Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen & statushouders aan inwoners van hun nieuwe woonplek. Een praatje maken, samen eten, naar een sportclub, feestdagen vieren: we hebben het allemaal nodig om ergens te aarden en mee te doen. Op woensdag 28 februari trappen ze af met een feestelijk matchingdiner in het Beauforthuis te Austerlitz. Word ook Buddy!
tekst: Sofie Derks

In gesprek met minister over 4e aanvliegroute Schiphol

Oproep
Zeistenaren kunnen op 1 februari tijdens een live-uitzending vragen stellen aan minister Harbers over de plannen voor een 4e aanvliegroute. Deze mogelijke route dreigt boven de provincie Utrecht voor grote overlast te gaan zorgen. Bovendien faciliteren deze plannen een nog verdere groei van het vliegverkeer. Praat mee!
tekst: Femke van Brussel - Visser

Pages