Centrum voor Zijn opent met Summer School en Festival

6 juli 2024
tekst en foto’s: Fiene van Loock

Centrum voor Zijn komt voort uit Centrum Zijnsoriëntatie. Een toonaangevend centrum  voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, waar Boeddhistische en hedendaagse psychologische inzichten worden gecombineerd. Het nieuwe centrum in Zeist opent met een Summer School in augustus en een Zijnsfestival op 15 september 2024.

Trainer Simonka de Jong: “Het is wonderlijk dat we als kind eigenlijk niet leren hoe we met moeilijke gevoelens om kunnen gaan. Als volwassene lopen we daarom vaak vast in een burn-out, depressie, relatie- of identiteitscrisis. Meestal ligt daar een dieper verlangen naar zingeving aan ten grondslag. Ons centrum stelt op een nuchtere manier fundamentele levensvragen centraal en leert mensen zichzelf te begeleiden bij lastige emoties en situaties, zoals ieder van ons die in het leven tegenkomt. Zijnsoriëntatie, een combinatie van Boeddhisme en hedendaagse lichaamsgerichte psychologie kan daarbij helpen.

Juist in deze tijd, waarin steeds meer mensen gebukt gaan onder de ontwikkelingen in de maatschappij en psychische klachten toenemen, ontstaat er een grote vraag naar betekenisgeving en behoefte aan innerlijke rust te midden van een drukke wereld. Wij ervaren dat we met onze aanpak hierin van betekenis zijn voor mensen”.

Centrum voor Zijn is opgericht en wordt geleid door sociaal ondernemer Fiene van Loock, documentairemaker Simonka de Jong en bedrijfskundige Georg Hubner. Alle drie hebben ze een ommezwaai in hun leven gemaakt toen ze kozen voor de coachopleiding van Centrum Zijnsoriëntatie. Daar leerden ze elkaar kennen en ontwikkelden zich tot Zijnsgeoriënteerd trainer en coach. Toen hun leermeester Chris Kersten eind 2023 plotseling overleed, besloten zij zijn gedachtegoed voort te zetten in een nieuw bedrijf: Centrum voor Zijn. Samen met een team van vijf andere ervaren trainers zetten zij de geaccrediteerde vierjarige coachopleiding en het persoonlijke en spirituele ontwikkelingspad van jaartrainingen en kortere trainingen voort.  

Fiene van Loock: “Wij zetten, met steun van de erven, het unieke werk door van Chris Kersten, dat al ruim 20 jaar bestaat uit een transformatief basisjaar en een geaccrediteerde coachopleiding. Onze ambitie is om zijn unieke oefeningen beschikbaar te houden voor een breed publiek”. Georg Hubner: “We willen er zijn voor mensen die niet zo snel naar een psycholoog stappen, maar toch geregeld worstelen met zichzelf, en ernaar verlangen om op een dieper niveau contact te maken met zichzelf en de mensen om zich heen”.

Van 8 tot 25 augustus vindt op de nieuwe thuisbasis van Centrum voor Zijn, in het Helicongebouw in Zeist, de Summer School plaats, met verschillende meerdaagse retraites en dagworkshops waarin je kennis kunt maken met onze Zijnsgeoriënteerde aanpak.

Op zondag 15 september vindt daar ook het Zijnsfestival plaats. Een dag om tot jezelf te komen en te ervaren wat Zijnsoriëntatie kan betekenen. Je kunt deelnemen aan verschillende lezingen en workshops met meditatie, visualisatie, dans en lichaamswerk, genieten van lekker en gezond eten of tot rust te komen in de tuin bij de vijver. De dag wordt afgesloten met een spetterend dansfeest. 

Meer info:
www.centrumvoorzijn.nu / info@centrumvoorzijn.nu / Socrateslaan 22 A, Helicon-gebouw, Zeist / Fiene van Loock: 06-14591465
https://www.centrumvoorzijn.nu/summer-school-zijnsorientatie/
https://www.centrumvoorzijn.nu/zijnsfestival-2024/

De trainers van Centrum voor Zijn van links naar rechts: Marjan de Bruijn, Simonka de Jong, Susan de Jonge, Georg Hubner, Fiene van Loock, Ingrid Holstege, Meriyah Duval.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Helicongebouw:
Zeister Helicon begint aan tweede leven

Meer over spiritualiteit:
Een vlinder in Austerlitz

Volgende bericht:
Theaterschool KunstenHuis Idea neemt stokje over in Bunnik

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.