Speeddaten met het VSBfonds

6 april 2024
tekst en foto: Brigitte Coté en Guus Pengel

Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 18 april van 10:00-16:30 uur zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in Wijkcentrum ’t Volle Hof in Zeist, om met initiatiefnemers uit de gehele provincie Utrecht in gesprek te gaan. Het VSBfonds is een Nederlandse goede-doelenorganisatie die culturele en maatschappelijke initiatieven ondersteunt en geld geeft aan sociale en culturele projecten.

Mensen met mooie ideeën voor een sociale en inclusieve samenleving
Deze speeddate is speciaal voor initiatiefnemers met ideeën die zich richten op de ontwikkeling van mensen of buurten, zodat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Denk aan projecten die ervoor zorgen dat mensen erbij horen, mee mogen en mee kunnen doen. Zoals een buddy-project waarbij vluchtelingen aan stadgenoten worden gekoppeld of projecten die meer kansen creëren voor jongeren door ze te koppelen aan professionals uit verschillende vakgebieden. Ook mensen met ideeën ter verbetering van de leefbaarheid van hun buurt of waarbij mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, kunnen zich aanmelden. Voorbeelden zijn ontmoetingsplekken in de wijk of buurt zoals een buurthuis, speeltuin of tuin.

Heb je een idee?
Wie een idee of project heeft om mensen mee te laten doen, kan een afspraak maken voor deze speeddate. Je krijgt de gelegenheid om jouw project, ook als dat zich nog in een pril stadium bevindt, toe te lichten. Na afloop van het gesprek krijg je feedback. Daardoor weet je of het idee of project mogelijk past bij het donatiebeleid van het VSBfonds en of je een aanvraag kunt indienen.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Het VSBfonds doneerde ook hieraan:
Nieuwe luchtbehandeling in Torenlaan Theater

Meer over de lokale welzijnsorganisatie:
MeanderOmnium

Volgende aankondiging:
Op de thee bij Sholeh

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.