film

Boek en Film: ‘Zomervacht’

Aankondiging
Maandagavond 3 juni vertoont Literair Zeist in Figi de film ‘Zomervacht’ in de serie ‘Boek & Film’. Plots krijgt Brian (13) de zorg voor Lucien, zijn broer met een zwaar verstandelijke en lichamelijke beperking, in de schoenen geschoven. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jaap Robben. Met vooraf een inleiding.
tekst: Jantsje de Boer

Boek & Film: La Nuit du 12

Aankondiging
Op 8 april vertoont Literair Zeist in het kader van de serie ‘Boek & Film’ in bioscoop Figi de film La Nuit du 12, gebaseerd op het boek ‘18.3. Une année à la PJ’. Een niet opgeloste gruwelijke moord blijft twee rechercheurs achtervolgen. Voorafgaand is er een inleiding over de film én het boek door filmkenner Gerlinda Heywegen.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: A man called Otto

Aankondiging
Op maandag 5 februari vertoont Literair Zeist in bioscoop Figi de film A man called Otto, met Tom Hanks als Otto. De film is een remake van de Zweedse film A man called Ove uit 2015, gebaseerd op het boek En man som heter Ove van de Zweedse schrijver Frederik Backman. Voorafgaand een inleiding over boek én film.
tekst: Ton Stok

Naar de film voor Vluchtelingenwerk Zeist

Artikel
Afgelopen zondag organiseerde Ronde Tafel 31 (RT31) uit Zeist haar jaarlijkse goedendoelenactie. Dit jaar was er gekozen geld op te halen voor de stichting Vluchtelingenwerk Zeist. Met ruim 250 verkochte kaarten werden er uiteindelijk 2 bioscoopzalen in Figi gevuld. Ook waren er tien kinderen vanuit Vluchtelingenwerk Zeist uitgenodigd, voor wie dit hun allereerste bioscoop bezoek was.
tekst en foto: Robert Coppes

Boek & Film: Emily

Aankondiging
Maandagavond 4 december wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film Emily vertoond in de serie Boek & Film. Het is een grotendeels verzonnen biografisch kostuumdrama over Emily Brontë, schrijfster van Wuthering Heights (1847). Met voorafgaand een inleiding over het boek en de film.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: Mijn haat krijgen jullie niet

Aankondiging
Maandagavond 6 november wordt om 19.30 uur in bioscoop Figi de film Vous n’aurez pas ma haine (“Mijn haat krijgen jullie niet”) vertoond. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoine Leiris, die zijn vrouw Hélène op 13 november 2015 verloor door de aanslag op de Parijse concertzaal Le Bataclan.
tekst: Ton Stok

Nostalgia

Aankondiging
Maandagavond 4 september wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film ‘Nostalgia’ vertoond in de serie Boek & Film. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ermanno Rea. "Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn doodzieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest."
tekst: Ton Stok

Nieuw seizoen Boek & Film

Aankondiging
In september start in Bioscoop Figi voor het tiende seizoen een nieuw programma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Twee series van vijf boekverfilmingen die door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen worden ingeleid. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
tekst: Jantsje de Boer

Pages