Boek & Film: Emily

19 november 2023
tekst: Ton Stok

Maandagavond 4 december wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film Emily vertoond in de serie Boek & Film. Een biografisch kostuumdrama geschreven en geregisseerd door Frances O’Connor.

Emma Mackey schittert als de onzekere waaghals Emily Brontë. Emily is een romantisch, emancipatorisch drama op en top.

Het is een grotendeels verzonnen autobiografische film over Emily Brontë, schrijfster van Wuthering Heights (1847). Op Emily's vroegtijdige sterfbed eist haar zus, ook een beroemd schrijver in spe, Charlotte Brontë, een verklaring voor het meesterwerk Wuthering Heights. Het boek is zo meesterlijk en vals, daar moet wel meer achter zitten. De kijker krijgt een antwoord op die vraag via een intense en vooral hypothetische blik op Emily's korte leven.

Inleiding
Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film By the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten geeft vooraf aan de film een inleiding. Zij gaat in op het boek, de schrijver, de film en de makers.

Dit is de tweede film in de serie B van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met bioscoop Figi. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.

Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop aan de kassa of online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.kst

Emily
Regisseur: Frances O’Connor
UK, 2022, 130 min
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Binnenkort ook in Figi:
Poly Hymnia

Volgende aankondiging:
Anders is ook zo gewoontjes

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.