Boek & Film: Mijn haat krijgen jullie niet

21 oktober 2023
tekst: Ton Stok

Maandagavond 6 november wordt om 19.30 uur in bioscoop Figi in de serie Boek & Film de film Vous n’aurez pas ma haine (“Mijn haat krijgen jullie niet”) vertoond. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoine Leiris, die zijn vrouw Hélène op 13 november 2015 verloor door de aanslag op de Parijse concertzaal Le Bataclan.

Op 13 november 2015 vermoorden islamitische terroristen 89 mensen, die op die avond een concert bijwoonden in Le Bataclan. Hélène is een van de slachtoffers. De 35-jarige vrouw leidde een gelukkig leven met haar man, Antoine Leiris, een cultuurjournalist. Samen hadden ze een zoontje van anderhalf jaar. Na het drama stort Antoines wereld in. De gedachte om zonder zijn vrouw verder te leven is ondraaglijk. Hij schrijft een emotionele open brief aan de moordenaars van zijn vrouw op Facebook. Zijn woorden gaan de wereld rond.

Inleiding
Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film By the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten geeft vooraf aan de film een inleiding. Zij gaat in op het boek, de schrijver, de film en de makers.

Vertoning
Vous n’aurez pas ma haine (“Mijn haat krijgen jullie niet”)
Regisseur: Kilian Riedhof / 90 minuten / 2022 / Frans, Duits en Vlaams
Maandag 6 november 2023, 19:30 uur
Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist

Dit is de tweede film in de serie A van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met Figi. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.

Kaartverkoop aan de kassa of online via www.figi.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over aanslagen:
De wereld op zijn kop

Meer over haat:
Niet haten

Volgende column:
Hoogvlieger

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.