Boek en Film: ‘Zomervacht’

20 mei 2024
tekst: Jantsje de Boer

Maandagavond 3 juni wordt in de Figi bioscoop ‘Zomervacht’ vertoond in de serie ‘Boek & Film’. In een broeierige zomervakantie zoekt de eenzame Brian (13) naar warmte en genegenheid bij zijn vader. Plots krijgt Brian de zorg voor Lucien, zijn broer met een zwaar verstandelijke en lichamelijke beperking, in de schoenen geschoven. Brian wordt gedwongen volwassen, maar vindt liefde vanuit een onverwachte hoek. Gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman van Jaap Robben.

Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop.

Iedere bezoeker ontvangt van tevoren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film (als het emailadres bekend is).

Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met Figi. Dit is de laatste film van dit seizoen.

Het programma voor het nieuwe seizoen is inmiddels bekend en is te bekijken op: www.literairzeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Boek & Film:
Nieuw seizoen Boek & Film

Meer over Jaap Robben:
Schemerleven

Volgend gedicht:
Brink

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.