Gezondheid

Sterk aan het stuur: gratis fitness voor Zeister chauffeurs

Oproep
Chauffeurs hebben een zittend beroep, en we weten dat teveel zitten niet gezond is. Voor taxi- en touringcarchauffeurs uit Zeist is er fantastisch nieuws! Er is nu een speciaal programma bij Personal Fitness Zeist waar ze geheel kosteloos de eerste stap naar een gezond, vitaal en gelukkig leven kunnen zetten.
tekst: Roohin Osmani & Tamim Mahboubzada

Brain Balance in de Boskapel

Aankondiging
In onze moderne maatschappij worden we voortdurend blootgesteld aan een overvloed aan prikkels, overtuigingen en vaak in de weg zittende gewoonten. De Brain Balance methodiek is een unieke benadering om ons brein in balans te brengen. Je kunt in een kleine groep met deze methode aan de slag in de Boskapel, vanaf donderdag 3 mei.
tekst: Caren de Koning; foto: Oefening Baart Kunst

Over gewicht en leefstijl

Aankondiging
Op woensdag 20 maart is er een interactieve avond over leefstijl, gewicht en gezondheid in het algemeen, in het Beauforthuis in Austerlitz. Vanuit verschillende achtergronden behandelen drie sprekers deze onderwerpen, met ruime aandacht voor vragen en opmerkingen uit het publiek.
tekst: Mascha van Berkel

Perzisch koken en dineren met Shirazeh!

Advertentie
Shirazeh, geboren in Iran, is een expert op het gebied van de traditionele Perzische keuken. Ze organiseert sfeervolle Perzische kookworkshops in Zeist, voor zowel kleine als grote groepen. Onder haar begeleiding koken jullie gezellig samen en genieten jullie van heerlijke gerechten in Perzische stijl.
tekst en foto’s: Shirazeh Shariatzadeh

Ondersteuning thuis

Artikel
Als je ziek bent, wil je het liefst in je eigen vertrouwde omgeving blijven: er gaat niets boven de liefdevolle verzorging, aandacht en nabijheid van familie en mantelzorgers. Maar deze zorg is vaak intensief. Mantelzorgers kunnen steun krijgen van deskundige vrijwilligers van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV).
tekst: Marie-Louise Beerling; foto: Cees van de Wal

meRecovery inloophuis geopend

Artikel
Op zaterdag 27 januari opende wethouder Angèle Welting meRecovery, een inloophuis voor jongeren met een eetstoornis en hun naasten op de Utrechtseweg 92. meRecovery is opgezet door Jessica Holtzer en Henriette Davelaar, twee ervaringsdeskundige ouders van kinderen met een eetstoornis uit Zeist.
tekst en foto’s: Ronald Camstra

De Ongenode Gast

Aankondiging
Op vrijdag 26 januari speelt in het Torenlaan Theater de voorstelling “De Ongenode Gast”: een kijkje in het hoofd van Klaas, die lijdt aan dementie. Wie is die ongenode gast, die zo maar binnenkwam zonder kloppen? Wat gaat er om in het hoofd van Klaas?
tekst: Hans van Oosterhoudt

Voeding en een gezonde zwangerschap

Blog
Op dit moment ben ik zo’n zes maanden zwanger en in mijn praktijk in Zeist zie ik regelmatig vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. Zwanger zijn is een spannende en mooie tijd in het leven van een vrouw. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en gezond te eten tijdens de zwangerschap.
tekst: Eline Meijer; foto: Mandy Brander

“Thuiszorg? Nee hoor, dat heb ik helemaal niet nodig!”

Column
Het zijn vaak eerder de kinderen die om extra zorg vragen dan de betrokkene zelf. Tijdens een intakegesprek bij een 78-jarige dame in het Patijnpark Zeist werd dit wel heel duidelijk. Toen ik mijn auto parkeerde vermoedde ik al dat dit wel eens een moeizaam gesprek kon worden.
tekst en foto: Margot ten Hoor

Je immuunsysteem versterken: een holistische aanpak

Artikel
Het wordt weer kouder buiten en om mij heen zie ik al veel mensen snotteren. In dit artikel bespreek ik de holistische benaderingen om je immuunsysteem te versterken. Een sterk immuunsysteem kan helpen om ziekteverwekkers op afstand te houden en je algehele gezondheid te verbeteren.
tekst: Eline Meijer; foto: Mandy Brander

Met verlof

Ingezonden mededeling
Op dit moment geniet ik volop van mijn zwangerschap en ben ik alweer over de helft. Dit betekent dat het slim is om na te denken wat ik met mijn verlof wil doen. Ik ga met verlof per maandag 29 januari 2024. Dit betekent dat je daarvoor nog van harte welkom bent in mijn praktijk in Zeist.
tekst: Eline Meijer; foto: Mandy Brander

Pages