concert

Concert

Gedicht
Geïnspireerd door een zomers openluchtconcert bij het Beauforthuis, juli 2024, schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg het gedicht 'Concert'.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Peter van Haastrecht

Ars Musica Muziekdag

Aankondiging
Op 15 juni barst het van de muzikale activiteiten in en rond de Evangelische Broedergemeente en Oude Kerk in Zeist. Er zijn workshops, verschillende concerten, een muzikale voorstelling en een heus Ars MusiCafé waar je kunt eten, drinken en elkaar ontmoeten.
tekst: Lia Verhaar; foto: Mirjam Lems

Raymond van het Groenewoud viert 50-jarig jubileum

Aankondiging
Op dinsdag 23 april speelt Raymond van het Groenewoud weer in de Oosterkerk, ditmaal om zijn vijftigjarige podiumcarrière te vieren. Raymond van het Groenewoud was de eerste artiest die het Beauforthuis programmeerde in de Oosterkerk. Sindsdien komt Raymond er regelmatig terug.
tekst: Peter Funcke, foto’s: site Beauforthuis

Muzikale Boekenkast

Aankondiging
Op zaterdagavond 23 maart geeft de Zeister Harmonie KZHM haar voorjaarsconcert in de Sionskerk, in samenwerking met Literair Zeist en de stadsdichters Pauline Pisa (Zeist) en Fred Penninga (Utrecht). Dompel je onder in een unieke avond waarbij muziek en literatuur samenkomen.
tekst: Marlies Poot

VitaDuo recital

Aankondiging
Laat je ontroeren en verrassen door Maria Nemtsova en Vitaly Vatulya op 19 januari bij het Cultuurpodium Den Dolder. Een unieke combinatie van kamermuziek: piano en saxofoon! Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano) laten horen hoe onverwacht en bijzonder deze twee instrumenten samengaan.
tekst: Johan Ehrlich

De Jonge Helden

Aankondiging
Vrijdag 17 november 2023 zullen “De Jonge Helden” optreden bij het Cultuurpodium Den Dolder in de Maria Christinakerk. De Jonge Helden zijn getalenteerde professionele musici die een gevarieerd klassiek programma ten gehore zullen brengen, met als afsluiting het Stabat Mater van Karl Jenkins.
tekst: Dick van Lier

Wonderkind Felix

Aankondiging
Op zaterdag 11 november 2023 brengt Ars Musica het programma ‘Wonderkind Felix’ naar de Evangelische Broedergemeente in Zeist. In het programma staan de jeugdcomposities van Felix Mendelssohn centraal, evenals werken van componisten die hem inspireerden.
tekst: Lia Verhaar; foto’s: Mirjam Lems / Manon van Bochove

Doorstart Cultuurpodium Den Dolder met de Pedano zusjes

Aankondiging
Wij zijn zeer verheugd om u te kunnen mededelen dat het Cultuurpodium Den Dolder definitief een doorstart maakt. Op 13 oktober 2023 zullen wij het nieuwe seizoen feestelijk openen met een concert van toptalenten: de Pedano zusjes Maria en Anuschka, begeleid door Illia Fialko op piano.
tekst: Dick van Lier

Eternal Light

Aankondiging
De stemmen van het Ars Musica Concertkoor geven het licht op verschillende manieren betekenis in het programma van Eternal Light – Hemelse vergezichten. Dit concert wordt uitgevoerd in de sfeervolle Oude Kerk op zaterdag 17 juni.
tekst: Lia Verhaar; foto: Mirjam Lens

Pages