Ars Musica Muziekdag

5 mei 2024
tekst: Lia Verhaar; foto’s: Mirjam Lems (boven), Manon van Bochove (onder)

Op 15 juni barst het van de muzikale activiteiten in en rond de Evangelische Broedergemeente en Oude Kerk in Zeist. Er zijn workshops, concerten, een muzikale voorstelling en een heus Ars MusiCafé waar je kunt eten, drinken en elkaar ontmoeten. Je kunt deelnemen aan de hele dag, maar ook losse kaarten kopen voor het middagconcert, voor het avondconcert of voor losse onderdelen van het programma.

Zo kun je genieten van een middagconcert, met het Studentenkoor, in de Oude Kerk met Engelse koormuziek. Het programma nodigt niet alleen uit tot luisteren, want er klinken ook verschillende bekende hymns (gezangen) waarin je wordt uitgenodigd mee te zingen.

Hoe muziek van Bach en Rachmaninov samengaan, kun je ervaren tijdens het avondconcert, met het Meisjeskoor. De pure schoonheid en muzikale fantasie van Bachs Orkestsuite (met de spectaculaire Badinerie) en zijn Lutherse Mis roepen net zo goed kippenvel op als veel Russische koormuziek, zoals de wereldberoemde Vespers van Rachmaninov.

Naast de twee grote concerten zijn er tal van andere activiteiten. Voor kinderen én volwassenen is er de voorstelling De vogelvrije viool. Met een eeuwenoude viool als reisgenoot maak je een muzikale tijdreis. Onderweg maak je kennis met zijn bouwer, wereldberoemd in de 17e eeuw. Maar in de 21e eeuw blijkt deze Italiaan een lastpak te zijn. Of valt dat toch wel mee…? Tijdens de voorstelling hoor je delen van een aantal werken voor strijkorkest uit verschillende stijlperioden.

Je kunt ook zelf aan de slag en actief bezig zijn. Zo kun je tijdens de workshop koorzang ervaren hoe ontspannen koorzingen kan zijn. Margreet Rietveld zal je dit aan de hand van diverse oefeningen laten ontdekken.

En bij de stadswandeling heb je de mogelijkheid om even de benen te strekken. De Evangelische Broedergemeente (EBG) staat in een prachtige omgeving, naast Slot Zeist. Bij de wandeling, onder leiding van een gids, kom je langs meerdere delen van het oude Zeist

Voor kinderen is er ruimte om te knutselen, spelen en dergelijke in het Koetshuijs, naast de EBG. 

Programma:
Workshop koorzang 12.30-13.30u
Ervaar de ontspanning van koorzang aan de hand van verschillende oefeningen! Door Margreet Rietveld. In de Evangelische Broedergemeente (EBG)
Stadswandeling 13.45-14.45u
Een rondleiding langs de hoogtepunten van het oude Seijst, te beginnen bij het Zusterplein.
Knutselen voor kinderen (3-10 jaar) 12.30-15.00u
Tijdens de workshoprondes is er voor kinderen die niet op de Koorschool zingen wat te knutselen in het Koetshuijs.
Voorstelling ‘Vogelvrije Viool’ 15.15-16.00u
Ga op reis door de tijd met een eeuwenoude viool. In de EBG.
Concert ‘Songs of Praise’ 16.30-17.30u
Engelse koormuziek door de Koorschool en het Studentenkoor, in de Oude Kerk van Zeist. Op ruim 5 minuten loopafstand van de EBG.
Eten en ontmoeting 18.00-19.30u
Bij het Ars Musicafé kan er wat gegeten worden.
Avondconcert 20.00-21.30u
Tijdens het avondconcert in de EBG zijn het Meisjeskoor, Concertkoor en het Orkest te horen met muziek van Bach en Rachmaninov.

Uitvoerenden

Concert ‘Songs of Praise’
Ars Musica Koorschool
Marjon van der Linden, dirigent
Ars Musica Studentenkoor
Arjen Uitbeijerse, dirigent

Concert ‘Bach en Rachmaninov – Magische Meesterwerken’
Ars Musica Meisjekoor
Marjon van der Linden, dirigent
Ars Musica Concertkoor en Orkest
Patrick van der Linden, dirigent
Gerben Budding, orgel

Datum en locatie
15 juni 2024, 12.30-21.30 uur
Evangelische Broedergemeente en Oude Kerk, Zeist

Meer informatie
Meer informatie over het programma van de Ars Musica Muziekdag is te vinden op de website van Ars Musica. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar voor deze dag, voor het boeken van een losse workshop tot een dagticket. Kijk op de website voor meer informatie.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Eén van de locaties:
Evangelische Broedergemeente

Binnenkort ook:
Voorjaarsconcert Zeister Mannenkoor

Volgende aankondiging:
Diergeneeskunde Outdoor Event

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.