Austerlitz

Terug naar Zeist - over thuiskomen

Column
In een wereld waar alles in beweging lijkt, is er iets magisch aan het gevoel van thuiskomen. Dát ik thuisgekomen was realiseerde ik me kort na mijn verhuizing terug naar Zeist, op de eerste koningsdag die ik in Zeist meemaakte: met een aubade op Het Rond en daarna ballonnen oplaten, net als vroeger.
tekst: Kees Klokman; foto: Mel Boas

Freshta

Aankondiging
Op maandag 24 juni presenteert fluitist Mark Lotz samen met een 'droomteam' van Europese muzikanten zijn nieuwe album Freshta in het Beauforthuis. Het album is genoemd naar Freshta Kohistani, een Afghaanse vrouwenrechten-activist. Alle stukken op Frestha verwijzen naar vrouwelijke activisten.
tekst: Anne-Marie Winkelman; foto's: Krijn van Noordwijk en Herre Vermeer

Peter Lusse: Eddie voor het leven

Aankondiging
Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Na drie decennia is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”. Eddie voor het leven, dus. Op zaterdag 20 januari staat hij in het Beauforthuis in Austerlitz om te vertellen over het vervolg op Vrienden voor het leven.
tekst: Peter Funcke

Open Atelier in Austerlitz

Aankondiging
Iedereen wordt uitgenodigd om op zondag 1 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur te komen kijken in het atelier van Jola Albers aan de Oude Postweg 11 in Austerlitz. Het is schilderachtig gelegen in een weiland dat omgeven wordt door het bos. Jola maakt schilderijen volgens de klassieke methode van oude meesters.
tekst: Jola Albers; foto's: Roel Albers

5 jaar eetcafé Ouwekamp

Gastcolumn
Wij Austerlitzers hebben het weer geflikt! Tijdens een feestelijke receptie voor alle Austerlitzers ontving wethouder Angèle Welting het eerste stripverhaal over het ontstaan van Ouwekamp. Volgende week valt de strip bij alle Austerlitzers op de deurmat. Want Ouwekamp bestaat voor en door Austerlitzers.
tekst: Lidia van den Eijnde; illustratie: Tom van Wanrooy

Afscheid van Austerlitz

Column
Vanaf januari dit jaar woon ik vanwege privé-omstandigheden tijdelijk in Austerlitz. Ik kende het dorp eigenlijk niet goed, maar van stadsmens ben ik een dorpsmens geworden. Zo gaat dat in een dorp. Alles komt een keer goed. Samen. Dat ga ik vanaf juli missen.
tekst en foto’s: Erwin Hagen

Some Enchanted Evening

Aankondiging
Op vrijdag 2 juni zal het Zeister Mannenkoor samen met het gemengd koor Cantiamo uit Austerlitz een Voorjaarsconcert verzorgen. Het thema van deze avond is Musical. Onder andere stukken van de West Side Story, My Fair Lady, Les Miserable en Phantom of the Opera zullen ten gehore worden gebracht.
tekst: Jeroen Kooijman

Hotspot

Aankondiging
Vernieuwer Eric Vloeimans weet vier muziekgiganten te binden in een geweldige nieuwe formatie, opererend onder de naam HOTSPOT. Vanaf mei dit jaar worden de Nederlandse podia onveilig gemaakt, en de primeur is in het Beauforthuis op 5 mei aanstaande.
tekst: Peter Funcke; foto: Juan Carlos Villarroel

Flairck & Eigen Werk

Aankondiging
Op zondag 26 februari is er in Beauforthuis Austerlitz muziek van Lemon Sharks: een drietal muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Centraal staat het werk van Flairck, de wegbereider van ‘overspelig klassiek’.
tekst: Peter Funcke

Zoals

Gedicht
Speciaal voor het tienjarig bestaan van Austerlitz Zorgt maakte stadsdichter Diet Groothuis een gedicht, "zoals", dat ze heeft voorgedragen op 11 december 2022 in Hart van Austerlitz.
tekst: Diet Groothuis; foto: Carol Dohmen

Pages