geschiedenis

Anna Maria van Schurman

Aankondiging
Donderdagmiddag 21 september houdt Pieta van Beek in het Torenlaan Theater een lezing over Anna Maria van Schurman, de eerste studente in Utrecht in 1636. In haar lezing zal Pieta van Beek stil staan bij het uitzonderlijke leven als kunstzinnige, geleerde, vrome, ongetrouwde en polyglotte vrouw.
tekst: Leonie Silkens en Jantsje de Boer; foto: Paul Terpstra

Wat deed jij in 2003?

Oproep
In september bestaat Zeistermagazine 20 jaar. Om dit lustrum te vieren kijken we met onze lezers terug naar het jaar 2003. Daarom een oproep. Wat deed jij in 2003? Hoe zag Zeist er in 2003 uit? Zet jouw herinneringen aan 2003 op papier en stuur het ons toe. De leukste inzendingen worden in september geplaatst!
tekst: Ronald Camstra

Zeist in de Middeleeuwen

Boek
De meeste Zeistenaren zullen wel eens van de ridder Godfried van Seijst gehoord hebben. Deze Godfried is de oudst bekende inwoner van Zeist. Hij wordt vermeld in een oorkonde uit het jaar 1165. Een boek dat eind dit jaar verschijnt met de titel Het middeleeuwse riddergeslacht van Seijst gaat over dit geslacht van Seijst.
tekst: Ar Stramrood

Stadsgenoten

Aankondiging
Vrijdag 14 oktober brengen ‘Stadsgenoten’, muzikanten uit verschillende Utrechtse bands, een voorstelling in het Torenlaan Theater over illustere stadsgenoten, die de afgelopen 900 jaar hun stempel hebben gedrukt op de stad Utrecht.
tekst: Jantsje de Boer; foto: Peter de Bois

Onthulling gedenksteentjes

Aankondiging
Het Geheugen van Zeist en het 4 en 5 mei Comité onthullen op woensdag 30 maart gedenksteentjes voor de woningen Waterigeweg 31 en Frank van Borselenlaan 2, 4 en 8. De onthulling van deze gedenkstenen vindt plaats met nabestaanden.
tekst: Marja Vermeulen; foto’s beschikbaar gesteld door Heleen bij ’t Vuur en Gerrit van der Vorst