Langs de velden

De Avondvierdaagse Zeist

Column
Afgelopen week was het weer zover: de Avondvierdaagse. Als vanzelf gaf ik me op als meeloopouder namens De Griffel toen mijn dochter 6 werd. Ik keek ruim 10 jaar geleden steeds mijn ogen uit. Ik kon het dinsdag daarom niet laten om langs de route te gaan zitten.
tekst en foto’s: René Scheffer

De TEMU, zelfs in Zeist

Column
Het is rond 18.30 uur in onze wijk Brugakker. De boodschappen zijn overal gedaan, kinderen van sport gehaald. Iedereen in de buurt is thuis en aan tafel. Rust in de buurt en ook thuis. Krant op schoot en dan gaat de bel. Ik hoop op een collecte, maar die zijn er niet zoveel meer. “De TEMU?” roep ik tegen mijn vrouw.
tekst en foto’s: René Scheffer

Dolend bij D.O.S.C. Den Dolder

Column
Het is de enige plek in Zeist waar dit weekend nog amateurvoetbal is. Het is een nacompetitie-wedstrijd over het al dan niet handhaving in- dan wel promotie naar de derde klasse. D.O.S.C. stond rond de winterstop bijna onderaan. Via een nieuwe trainer en eindsprint is toch een nacompetitieplek gehaald.
tekst en foto’s: René Scheffer

De bandenwissel

Column
Het is vol, bij autobedrijf “Profile Zeist, Verkade” aan de Dijnselburgerlaan. Aan tafel zitten 3 heren en een dame, allen heel druk werkend op de laptop. “Zeker ZZP’ers die hier kantoor houden vanwege de gasprijs?”
tekst en foto: René Scheffer

Voor de tent

Column
Wat heb ik weer genoten van al die vakantieplaatjes op Facebook. Vaak staat men op een camping. Zelf kampeer ik niet. Teveel gedoe. Toch hou ik wel van het “voor de tent zitten”. Inmiddels heb ik er wat op gevonden...
tekst en foto: René Scheffer

Het gemeentehuis

Column
In dienst van de gemeente Zeist had ik weleens een vergadering in Woerden. Meelij had ik met de Woerdense ambtenaren met hun werkplek op een desolaat industrieterrein. Dat is iets wat we ons in Zeist met het fraaie gemeentehuis en omgeving immers niet kunnen voorstellen.
tekst en foto: René Scheffer

Pages