FC Zeist in de Keuken Kampioen Divisie

7 maart 2022
tekst en foto’s: René Scheffer

Dinsdagmiddag moet ik even naar de Praxis. Vanaf de Dijnselburgerlaan rijd ik de Huis ter Heideweg in en zie links het strakke, wat gebogen aluminium, 10 tot 15 meter hoog. Ik heb het al vaker gezien, en het gaf me steeds een bijzonder en onbestemd gevoel. Zie ik in de 4G- of 5G-mast nu ook een lichtmast? Ik weet dat het een bedrijventerrein is. Aalberts Bouw, Kersbergen en veel meer. Het zou met enige fantasie…. Ik bedoel, FC Almere, Dordrecht, Top Oss, Helmond Sport. Als je daar het stadion nadert zie je eigenlijk niet veel anders dan hier.

Ik zet de auto bij de Praxis, koop mijn dingen en loop terug naar de Huis ter Heideweg. Ik loop op de weg, de stoep, in het gras. Maak wat foto’s en al lopend begin ik bijna in mijn eigen fantasie te geloven. Zomaar een knus stadion in Zeist. 4000 zitplaatsen, meer niet. Thuisbasis voor Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie en zich hernoemt tot FC Zeist. Dat bekt beter. De paar honderd “scouts, vrienden en familie” uit Utrecht komen toch wel, nu aangevuld met wekelijks 1500 Zeistenaren. Af en toe speelt het grote FC Utrecht er vriendschappelijk. Het stadion is ook beschikbaar wanneer er een Zeister derby is. Het bouwbedrijf zit er met geld in, “Aalberts Stadion” heet het daarom. Enige connectie met “De Koeburg” waar SV Zeist eind jaren ‘50 kort betaald voetbal speelde is er niet. Te lang geleden. 

Ik maak de foto’s, toch nog steeds wat in extase. Twee mannen zijn bezig, in blauwe en Oranje overall. Ze merken me niet op. Ik roep ze en laat ze schuin omhoog kijken. “Met wat fantasie lijkt dit toch gewoon op een voetbalstadion!” zeg ik ze met licht opgewonden stem. De heren kijken even omhoog en gaan weer door. “Oke”, zegt de ene, met zachte stem en iets al te vragende intonatie. Tevreden bekijk ik de net gemaakte foto’s. Nee, het kan natuurlijk niet, al was het alleen al vanwege dat veelbesproken viaduct. Toch begin ik bij het bekijken van de foto’s telkens weer de “Voetbalmars” te neuriën. 
 

Bijdrage: 

 


René schreef eerder:
Je weet het pas als je er niet meer inzit

Voetbal is emotie:
De kunst van tranen

Volgende bijdrage:
Films uit de noodopvang

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.