Briefwisseling

Vestdijk versus Marsman

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 19: lokale schrijvers. Hoe kan het dat Simon Vestdijk perfect gelukkig leek in Doorn, terwijl Hendrik Marsman schreef: “Ik houd niet van Leiden..., maar mijn God, alles is beter dan Zeist''.
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto’s: Ruud Vermaase

Lokale kroegen

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 18: lokale kroegen. "Eén van de weinige momenten dat ik het jammer vind niet meer in Zeist te wonen, is als ik weer eens een berichtje krijg in een groepsapp met ‘wij zitten in Blink’. Of de Colonel, Jonckheer of andere Zeister uitspanningen".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Grote composthoop

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 17: composthopen. "Het zal wel de tijd van het jaar zijn, want ik zie op dit moment in Zeist overal bulten zand liggen. Die liggen dan voor de helft op straat en voor de helft op het trottoir".
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

Daadkracht bij acuut gevaar

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 16: daadkracht. "Als er in Zeist al sprake is van daadkracht, dan wordt die vooral zichtbaar op rotondes en bij lastige verkeerssituaties: bij het eindeloos opnieuw inrichten van hetzelfde kruispunt".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Het nieuwe jaar

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 15: uitdrukkingen. "“Als de rook om je hoofd is verdwenen” is een goeie invalshoek om het nieuwe jaar in te gaan. Op de Anna Paulownalaan heb ik de jaarwisseling als behoorlijk rustig ervaren".
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

Gitaar als wapen

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 14: een gitaar als wapen. "Bij de Albert Heijn speelt een revaliderende Oekraïense militair op een accordeon. Hoeveel mensen gaan er nog sterven omdat niemand het lef heeft om te beslissen dat het zo genoeg is? Het moet gewoon stoppen."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Kruiwagen en tijdlijn

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 13: een kruiwagen. "Afgelopen vrijdag 1 december woonde ik dus precies 50 jaar in Zeist. Met mijn 3 vrienden van het eerste uur in Zeist heb ik dat die dag gevierd bij Loetje."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Johannes Postma

Geen pijn meer

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 12: sport. "In Brugakker zijn er nogal wat plekken waar geen stoep is, waar je dus wel op het fietspad moet lopen. Er zijn van die opgefokte idioten die 'Fietspad!' roepen als ze je voorbijflitsen".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Marco Merckx

The Passion

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 11: The Passion. "Zeist is de ultieme The Passion-stad van Nederland. Vooral toen ik in een promo een helder wit oplichtend kruis voor het gemeentehuis zag wist ik het zeker: Zeist ís The Passion!"
tekst en foto: Arend Postma en Ruud Vermaase

Herfst

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 9: herfst. "Ik heb tot nu toe tijdens mijn hardlopen in de Zeisterbossen op zondagmorgen nog nauwelijks paddenstoelen gezien, afgelopen zondag zelfs helemaal geen."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Luc van Amelsfoort

Paradijsvogels

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 8: Paradijsvogels. "In Zeist herinner ik mij een zekere Frits. Die resideerde met bouwmaterialen en plastic zakken in het Walkartpark. Met zijn zwijgzaamheid hield hij de wereld op afstand."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Arend Postma

Wo ist das Schloss?

Briefwisseling
Sinds Ruud naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 7: de kastelen. "Moeders van kinderen op basisschool ‘Het Spoor’ vertrouwden mij tijdens mijn allereerste maanden in Zeist al vertrouwelijk toe: “Liever een slecht huwelijk dan wonen in Vollenhove.” "
tekst en foto’s: Ruud Vermaase en Arend Postma

Carillon als thuis

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 6: wat zijn typerende geluiden? "Ook de cliënten van blindeninstituut Bartiméus kwamen in de cafés op de Dorpsstraat. Bij het naar huis gaan klonk het tikken van hun stokken in de middernachtelijke stilte als een geluid dat voor mij echt bij Zeist hoort."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Tour de France 2023

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 5: wielrennen. "Ik gok dat de kans op een mooi resultaat in de Tour eerder weggelegd is voor iemand uit Doorn, daar heb je toch al flinke klimmetjes. Bij mountainbiken zal Zeist hogere ogen gooien."
tekst : Arend Postma en Ruud Vermaase

Pages