Briefwisseling

Duetz brengt OSM in shock

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 23: Duetz. "Ondanks dat ik er nooit kwam, raakt het faillissement van Duetz mij toch. Ik herinner mij dat weerman Peter Timofeeff voor zijn tv-optredens door Duetz werd gekleed".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Arend Postma

Guilty Pleasures

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 22: Guilty Pleasures. "Op een Pasar Malam hier in Zeist zag ik ooit de laatst overgebleven Blue Diamond (niet Neil) Ramona spelen: ook dat nummer kan ik niet ontkennen."
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

Repair Café: de Duplotrein

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 21: het Repair Café. "Op zolder staat een Duplo locomotiefje die het van de een op andere dag niet meer deed. Ik besloot een kansje te wagen bij het Repair Café".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Zwijgen is goud

Briefwisseling
Sinds Ruud naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 20: de haarvaten van de samenleving. "De bezoekers van het Binnenbos duiken op uit de krochten van de wijk. Ze ervaren er vrijheid van spreken door een soort vluchtigheid, als op een station of vliegveld."
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto’s: Arend Postma

Vestdijk versus Marsman

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 19: lokale schrijvers. Hoe kan het dat Simon Vestdijk perfect gelukkig leek in Doorn, terwijl Hendrik Marsman schreef: “Ik houd niet van Leiden..., maar mijn God, alles is beter dan Zeist''.
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto’s: Ruud Vermaase

Lokale kroegen

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 18: lokale kroegen. "Eén van de weinige momenten dat ik het jammer vind niet meer in Zeist te wonen, is als ik weer eens een berichtje krijg in een groepsapp met ‘wij zitten in Blink’. Of de Colonel, Jonckheer of andere Zeister uitspanningen".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Grote composthoop

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 17: composthopen. "Het zal wel de tijd van het jaar zijn, want ik zie op dit moment in Zeist overal bulten zand liggen. Die liggen dan voor de helft op straat en voor de helft op het trottoir".
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

Daadkracht bij acuut gevaar

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 16: daadkracht. "Als er in Zeist al sprake is van daadkracht, dan wordt die vooral zichtbaar op rotondes en bij lastige verkeerssituaties: bij het eindeloos opnieuw inrichten van hetzelfde kruispunt".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Het nieuwe jaar

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 15: uitdrukkingen. "“Als de rook om je hoofd is verdwenen” is een goeie invalshoek om het nieuwe jaar in te gaan. Op de Anna Paulownalaan heb ik de jaarwisseling als behoorlijk rustig ervaren".
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

Gitaar als wapen

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 14: een gitaar als wapen. "Bij de Albert Heijn speelt een revaliderende Oekraïense militair op een accordeon. Hoeveel mensen gaan er nog sterven omdat niemand het lef heeft om te beslissen dat het zo genoeg is? Het moet gewoon stoppen."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Kruiwagen en tijdlijn

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 13: een kruiwagen. "Afgelopen vrijdag 1 december woonde ik dus precies 50 jaar in Zeist. Met mijn 3 vrienden van het eerste uur in Zeist heb ik dat die dag gevierd bij Loetje."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Johannes Postma

Geen pijn meer

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 12: sport. "In Brugakker zijn er nogal wat plekken waar geen stoep is, waar je dus wel op het fietspad moet lopen. Er zijn van die opgefokte idioten die 'Fietspad!' roepen als ze je voorbijflitsen".
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Marco Merckx

The Passion

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 11: The Passion. "Zeist is de ultieme The Passion-stad van Nederland. Vooral toen ik in een promo een helder wit oplichtend kruis voor het gemeentehuis zag wist ik het zeker: Zeist ís The Passion!"
tekst en foto: Arend Postma en Ruud Vermaase

Herfst

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 9: herfst. "Ik heb tot nu toe tijdens mijn hardlopen in de Zeisterbossen op zondagmorgen nog nauwelijks paddenstoelen gezien, afgelopen zondag zelfs helemaal geen."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Luc van Amelsfoort

Pages