VOLfestival: muziek uit Cuba, India en Sudan

23 juli 2023
tekst: Franka de Groot

Zondag 27 augustus sluit het VOLfestival haar bijzondere concertreeks af met het tweede Wereldmuziekfestival van Zeist op het Ontmoetingsplein in de wijk Vollenhove. Vanaf 15:00 kan iedereen kosteloos luisteren naar wereldse muziek.

Programma:
15:00-15:40 Osama Melegi: Sudaneese muziek
16:10-16:50 Mandala Tribe: Zuid Indiase muziek met een elektronische touch
17:20-18:00 Tumbao Cubano: Een ‘Cuban All Star’s ensemble’ met Cubaanse son

Tussen de muzikale optredens door is er eten en drinken uit diverse windstreken; een aantal buurtkoks bereiden overheerlijke hapjes in de mobiele buitenkeuken.

De toegang is vrij. Reserveren is niet nodig. Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om prettig te zitten en kom genieten van de muziek en de buurt.

Tumbao Cubano
Tumbao Cubano is een kwartet met authentieke Cubaanse muziek, geleid door Alberto "Molote" Muñoz. Molote is een voormalig lid van de bands Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars. Tumbao Cubano speelt een verscheidenheid aan muziekgenres, van dansritmes tot luisterliedjes, allemaal met de authenticiteit en smaak van Cuba. Met hun toewijding om de rijke muzikale traditie van hun land te behouden, neemt Tumbao Cubano u mee op een onvergetelijke muzikale reis die u het gevoel geeft dat u in Havana bent.

Mandala Tribe
Mandala Tribe is een ensemble dat met elektronische klanken Indiase muziek met jazz combineert. Als het ware decoderen zij Indiase Raga's in dynamische beats en harmonieën.

Mixed World Music zei over hun optreden op de Music Meeting in Nijmegen: "Stevig gespeelde tabla, een prachtig lyrisch bespeelde fluit, dwingende beats, en diep ronkende Moog-partijen toverden de ontmoeting van jazz, world en electronics tevoorschijn. Precies wat het Music Meeting Festival voorstaat."

Osama Meleegi Trio
Osama Meleegi is een fantastische percussionist uit Sudan. Wat weinig mensen weten is dat hij een fantastische ud speler is. Osama studeerde aan de Muziekfaculteit in Soedan en is lid van de Omdurman Artists Union. Met zijn trio speelt hij traditionele Afrikaanse en Sudanese muziek.

Doe een donatie
Heb je genoten van de concerten en wil je VOLfest steunen met een donatie? Koop dan een donatieticket in onze ticketshop: https://lotzofmusic.stager.nl/Volfest/tickets.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Vollenhove:
Vijftig jaar Vollenhove

Meer over de organisatie:
Stichting Jazz And Wold Music Zeist

Volgende artikel:
De mooiste foto van: Roel Albers

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.