Cultuur

Expositie van Jorie van der Loo bij hospice Heuvelrug

Aankondiging
Kunst kan mensen troost bieden. Daarom exposeren er regelmatig kunstenaars in Hospice Heuvelrug. In het derde kwartaal van 2024 hangt er een expositie schilderijen van Jorie van der Loo. In deze expositie zie je olieverfschilderijen met diverse onderwerpen, zoals landschappen, stillevens en stadsgezichten.
tekst: Mariëtte Ippel; foto's: Maria Hoefnagels

Signeersessie Charles den Tex

Aankondiging
Op zaterdagmiddag 27 juli is één van Nederlands bekendste thrillerschrijvers én meervoudig Gouden-Strop winnaar te gast bij Boekhandel Kramer & van Doorn. Charles den Tex signeert tussen 15:00 en 16:30 uur zijn nieuwe boek Een mooie dood. Je bent van harte uitgenodigd om Charles den Tex te ontmoeten.
tekst: Christa Mulder

Zomerexpositie

Aankondiging
Deze zomer is er vier zondagen lang een zomerexpositie in de Gehoorzaal in Den Dolder, van 26 juli tot en met 18 augustus. Een unieke tentoonstelling met een scala aan disciplines, variërend van mozaïek, schilderkunst en beeldhouwen tot fotografie en textiel.
tekst: Ada de Groot

Lezing Freek de Jonge

Aankondiging
Op vrijdagavond 5 juli komt Freek de Jonge naar boekhandel Kramer & van Doorn om alles te vertellen over De Zeeuwse Jaren, het derde deel van zijn memoires. Freek woont tussen de Cubacrisis (1962) en de maanlanding (1969) in Goes, waar zijn vader godsdienstleraar is geworden. Toegang gratis!
tekst: Olaf Tigchelaar; foto: Koos Breukel

Slam Dunk Symphony

Aankondiging
Sinds 1990 kent KSG De Breul een rijke musicaltraditie. Na enkele jaren zonder musicals (onder andere als gevolg van de Coronajaren) is deze rijke traditie terug. Wij nodigen belangstellenden van harte uit om op 1, 2 of 3 juli te komen kijken en luisteren naar onze nieuwe musical: Slam Dunk Symphony!
tekst: Henrieke Schut-Veldink

Muzikale autobiografie

Aankondiging
Douwe de Vries heeft zelf geschreven liedjes verzameld op een album-CD onder de titel Q4. “Het is een muzikale autobiografie. Ik zit in het vierde kwartaal van mijn leven, ik heb herinneringen tot leven gebracht in liedjes”. De release van Q4 vindt plaats op donderdagavond 4 juli in het Beauforthuis. De Vries speelt dan alle liedjes van het album in een live-programma.
tekst: Douwe de Vries; foto’s: Etienne Oldeman

Zomer Buitenbios

Aankondiging
Kom je ook naar de 1e editie van de Zomer BuitenBios in Zeist? Dit leuke event vindt plaats op zaterdag 29 juni op het Bisonveld. 's Middags draait de vrolijke film Sing en 's avonds geniet je van de oscarwinnende film La La Land. Heerlijk buiten zijn én een goede film kijken.
tekst: Bregtje van Aalten

Freshta

Aankondiging
Op maandag 24 juni presenteert fluitist Mark Lotz samen met een 'droomteam' van Europese muzikanten zijn nieuwe album Freshta in het Beauforthuis. Het album is genoemd naar Freshta Kohistani, een Afghaanse vrouwenrechten-activist. Alle stukken op Frestha verwijzen naar vrouwelijke activisten.
tekst: Anne-Marie Winkelman; foto's: Krijn van Noordwijk en Herre Vermeer

Tango Divergente

Aankondiging
Op zondag 30 juni geeft Tango Divergente een concert in het Torenlaan Theater! Tango Divergente is een eigenzinnig tango-orkest. Naast de bandoneons, strijkers, piano en bas spelen er ook vijf houtblazers mee, aangevuld met een gepassioneerde zangeres.
tekst en foto’s: Manon Tuynman

Pages