Cultuur

Raymond van het Groenewoud viert 50-jarig jubileum

Aankondiging
Op dinsdag 23 april speelt Raymond van het Groenewoud weer in de Oosterkerk, ditmaal om zijn vijftigjarige podiumcarrière te vieren. Raymond van het Groenewoud was de eerste artiest die het Beauforthuis programmeerde in de Oosterkerk. Sindsdien komt Raymond er regelmatig terug.
tekst: Peter Funcke, foto’s: site Beauforthuis

Stilte of Storm

Aankondiging
Rondom Dodenherdenking zijn er jaarlijks in het hele land theatervoorstellingen. Dit initiatief staat bekend als ‘Theater na de Dam’. In Theater Slot Zeist speelt op donderdagavond 2 mei het stuk ‘Stilte of Storm’.
tekst: Josine de Vries

Abstractie in Nederland

Aankondiging
Komend weekend (6 en 7 april) exposeren 7 kunstenaars in het rijksmonument Galerie De Gehoorzaal in Den Dolder. Na de eerste succesvolle eerste editie van Form - Color - Space staat nu de tweede op stapel. De expositie, samengesteld door Zeistenaar Eric Lugtigheid, belicht de hedendaagse abstractie in Nederland.
tekst: Eric Lugtigheid

Open Dag de Toets op zondag 14 april

Aankondiging
Teken- en schildervereniging de Toets heeft op zondagmiddag 14 april van 13.00 uur tot 17.00 uur Open Dag in haar atelier. Tijdens de Open Dag kun je kennismaken met de vereniging, met een aantal leden en met het werk dat de leden maken. Er zullen enkele leden aanwezig zijn die ter plekke portretschilderen, en er wordt een demonstratie monoprint gegeven.
tekst: Nel Barnier; foto's: Bert Dekker

Adres Onbekend

Aankondiging
Op vrijdag 12 april en vrijdag 19 april speelt in Theater Slot Zeist het stuk ‘Adres Onbekend’. Begin jaren ‘30 verandert een vriendschap dramatisch door de nazi-politiek. ‘Adres Onbekend’ is gebaseerd op de internationale bestseller uit 1938 van Kathrine Kressman Taylor.
tekst: Josine de Vries

Op Volle Kracht

Aankondiging
Bij Femke Vernij weet je nooit zeker of je moet lachen van het huilen, of huilen van het lachen. Na 15 jaar toeren met ‘De Meiden van LOS’, gaat Femke Vernij nu solo de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Op vrijdag 26 april staat ze in het Torenlaan Theater met haar voorstelling Op Volle Kracht.
tekst: Hans van Oosterhoudt

Vive la Chanson!

Aankondiging
Mede door het tv-programma Chansons! beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse brengen, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev, al vele jaren het chanson naar de theaters. Op vrijdag 12 april staan ze op het Cultuurpodium Den Dolder!
tekst: Johan Ehrlich

Muziek uit de straten van Havana

Aankondiging
[UITVERKOCHT] Een unieke avond met betoverende klanken uit Havana. Op vrijdag 5 april nemen Alina Sánchez (zang) en Jorge Martínez Galán (zang, gitaar, piano) je mee op een muzikale reis vol Cubaanse ritmes en melodieën. Dit is je kans om de essentie van Cubaanse muziek te ervaren, gewoon hier in Vollenhove.
tekst: Franka de Groot

Gospelkoor Reflection Zeist voorziet in grote zangersbehoefte!

Artikel
In deze tijd een koor starten? En binnen een half jaar meer dan 40 koorleden hebben? Het kan in Zeist! Gospelkoor Reflection Zeist staat sinds de prille start in september 2023 onder leiding van dirigent en musicus Remco Hakkert. En dat is nog niet alles, want het koor heeft een eigen 10-koppige band.
tekst: Jannine Manschot; foto’s: Jan Willem Wemekamp

Singalong 18 april

Aankondiging
Zing mee met prachtige, verstillende songs en mantra’s door Jan Duindam. Op donderdagavond 18 april gaan we op de Steynlaan samen zingen op de muziek van Jan Duindam, in samenspel met Stefan Duindam (gitaar en zang) en Ienke Goldewijk (zang). Laat je bewegen door de verstillende spirituele songs.
tekst: Ienke Goldewijk

Sexteto Recuerdo

Aankondiging
Op zaterdagavond 30 maart speelt Sexteto Recuerdo in het Torenlaan Theater. Sexteto Recuerdo benadert de tangomuziek vanuit een klassiek oogpunt. Het ensemble voert dit uit in een niet-traditionele bezetting met meerdere blaasinstrumenten.
tekst: Hans van Oosterhoudt

Pages