Signeersessie Sophie Wester bij Kramer & van Doorn

17 september 2022
tekst: Sophie Fraza en Ester Ankoné; foto: Annemiek Vera

De temperatuur daalt en de herfst zit in de lucht. Wil jij de zomer graag nog even vasthouden? Kom dan naar boekhandel Kramer & van Doorn voor een exemplaar van ‘Moordende hitte’, geschreven door twee docenten van het Herman Jordan College in Zeist. Zij publiceren onder de naam Sophie Wester.

Op zaterdag 24 september tussen 13:00 en 15:00 signeert het auteursduo met liefde hun debuut! ‘Moordende hitte’ is uitgegeven door De Crime Compagnie en verkrijgbaar voor een introductieprijs van € 7,99.

Herman Jordan
Sophie Fraza en Ester Ankoné vormen samen het schrijversduo Sophie Wester. Ze hebben elkaar leren kennen op het Herman Jordan Montessori Lyceum (tegenwoordig "Jordan MLU" geheten) in Zeist, waar ze allebei lesgeven. Als docenten Nederlands delen zij een grote liefde voor de Nederlandse taal. In de gangen van het Jordan ontstond het ambitieuze plan om samen een boek te schrijven en werd Sophie Wester geboren.

Plotlijnen als puzzelstukjes
De auteurs vinden het heerlijk om plotlijnen als puzzelstukjes in elkaar te passen. Door veel te praten komen de ideeën voor een boek. Dat kan iets zijn uit het nieuws, maar ook een anekdote uit het leven van familie of vrienden. Ze weten van elkaar wat hun sterke kanten zijn en wie welk deel het best kan schrijven. Volgens hen is het grootste voordeel van samen schrijven, dat ze elkaar door de moeilijke momenten heen kunnen slepen. Als de een vastloopt, neemt de ander het over. De afspraak is dat ze altijd eerlijk tegen elkaar zijn. Als een van hen het ongeloofwaardig vindt, wordt het geschrapt. Want ze moeten er wel beide achter staan.

Debuut
In hun debuut houden ze het dichtbij: het boek gaat over vrij normale mensen die in een stressvolle situatie dingen doen die ze niet van zichzelf verwachten. ‘Moordende hitte’ gaat over drie buurvrouwen van wie de geheimen tijdens een hittegolf door het felle zonlicht naar buiten worden gedreven. Desperate housewives meets De luizenmoeder, volgens hun uitgeverij.
 

Bijdrage: 
Recensie: 

   


Meer over Sophie Wester:
Moordende hitte

Meer over Kramer & van Doorn:
Kramer & van Doorn

Volgende artikel:
Samen klussen, tuinieren, koken, praten en breien

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.