boek

Boek en Film: ‘Zomervacht’

Aankondiging
Maandagavond 3 juni vertoont Literair Zeist in Figi de film ‘Zomervacht’ in de serie ‘Boek & Film’. Plots krijgt Brian (13) de zorg voor Lucien, zijn broer met een zwaar verstandelijke en lichamelijke beperking, in de schoenen geschoven. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jaap Robben. Met vooraf een inleiding.
tekst: Jantsje de Boer

Boek & Film: La Nuit du 12

Aankondiging
Op 8 april vertoont Literair Zeist in het kader van de serie ‘Boek & Film’ in bioscoop Figi de film La Nuit du 12, gebaseerd op het boek ‘18.3. Une année à la PJ’. Een niet opgeloste gruwelijke moord blijft twee rechercheurs achtervolgen. Voorafgaand is er een inleiding over de film én het boek door filmkenner Gerlinda Heywegen.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: A man called Otto

Aankondiging
Op maandag 5 februari vertoont Literair Zeist in bioscoop Figi de film A man called Otto, met Tom Hanks als Otto. De film is een remake van de Zweedse film A man called Ove uit 2015, gebaseerd op het boek En man som heter Ove van de Zweedse schrijver Frederik Backman. Voorafgaand een inleiding over boek én film.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: Emily

Aankondiging
Maandagavond 4 december wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film Emily vertoond in de serie Boek & Film. Het is een grotendeels verzonnen biografisch kostuumdrama over Emily Brontë, schrijfster van Wuthering Heights (1847). Met voorafgaand een inleiding over het boek en de film.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: Mijn haat krijgen jullie niet

Aankondiging
Maandagavond 6 november wordt om 19.30 uur in bioscoop Figi de film Vous n’aurez pas ma haine (“Mijn haat krijgen jullie niet”) vertoond. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoine Leiris, die zijn vrouw Hélène op 13 november 2015 verloor door de aanslag op de Parijse concertzaal Le Bataclan.
tekst: Ton Stok

Niels Roelen interviewt Fokke Obbema

Aankondiging
Onlangs verscheen het nieuwe boek van Fokke Obbema: Stervelingen. Op dinsdagavond 17 oktober is hij te gast in boekhandel Kramer & van Doorn om alles over zijn nieuwe boek te vertellen! Hij zal deze avond geïnterviewd worden door één van de stervelingen uit het boek: de Zeister schrijver Niels Roelen.
tekst: Olaf Tigchelaar

Een hart vol Harmoniemuziek

Boek
Het boek 'Een hart vol Harmoniemuziek' wordt op zondag 29 oktober aangeboden aan Laura Hoogstraten, wethouder cultuur, tijdens een middagconcert door de Koninklijke Harmonie 'Oefening Baart Kunst' (OBK) in de Oosterkerk. In het boek staat de in Zeist geboren dirigent en componist Gert Buitenhuis (1943) centraal.
tekst: George Reuchlin

Pages