Oproep aan alle inwoners van Zeist

17 december 2020
tekst en foto’s: Christiaan Havinga

Graag wil ik jullie vragen om alle boodschappen die je normaal bij je vaste winkel in Zeist doet, nu OOK gewoon bij ze te doen.

Door de lockdown denken veel mensen waarschijnlijk dat alle winkels in Zeist nu gesloten zijn, en je daardoor aangewezen bent op online bestellen. Maar dat is niet zo!

Waarschijnlijk kun je nu ook gewoon blijven shoppen bij je favoriete winkel, én gemakkelijker dan ooit!

Thuisbezorgen
Vandaag liep ik een rondje door het dorp, en zag dat veel winkels aangeplakt hebben dat ze nu alles gewoon gratis thuisbezorgen, als je ze even belt, mailt of appt!

Iedereen die hier gebruik van maakt hoeft de deur niet eens uit, je krijgt sneller aan huis afgeleverd dan met online bestellen én je steunt je favoriete Zeister winkels!

Als iedereen op deze manier bij onze winkels blijft kopen, kunnen we allemaal helpen om de lockdown te overleven. En kunnen we over een tijdje weer als vanouds genieten van ónze winkels. De winkels die een rondje dorp zo leuk maken, en ervoor zorgen, dat Zeist straks na de lockdown, gewoon weer is wat het altijd al was. Ons eigen geliefde én vertrouwde dorp.

Oproep aan ondernemers
Graag zou ik hierbij alle winkels in Zeist die thuis afleveren, op willen roepen om dit te melden in de Facebookgroep van Zeistermagazine. Plaats daar hoe inwoners van Zeist jullie kunnen bereiken, en wat jullie aan thuisbezorgmogelijkheden bieden. Zo zorgen we er voor dat jullie winkel in onze Facebookgroep komt te staan, zodat iedereen na een kleine zoekactie weet dat jullie gewoon thuis kunnen bezorgen, business as usual.

Wordt lid van de Facebookgroep!
Voor iedereen die de Zeister winkels wil helpen: wordt lid van deze Facebookgroep, en stuur hem door naar al je vrienden in Zeist en omstreken, zodat zij ook weten dat ze gewoon bij hun geliefde winkel terecht kunnen. Laat iedereen het weten.

Zodat we door deze lockdown niet onze geliefde Zeister winkels gaan verliezen!

Bijdrage: 
Artikel: 

 

Volgende column: Geborgen bij Gall & Gall
Meer over lokale ondernemers: Ook online bestellen doe je lokaal!

 

Reacties

Gelukkig mogen wij open blijven, maar we bezorgen ook. Dat doen we zelf of via De Lokalist, waarbij vele speciaalzaken zijn aangesloten.
Een fijn winkelbestand is essentieel voor de levendigheid van een dorp,.
Houd da in stand

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.