lokaal

Lijsttrekker ZeisterBelang: Hannie van Kippersluis

Interview
Carolien Paasman interviewt de lijsttrekkers over de verkiezingen van 16 maart. Vandaag: Hannie van Kippersluis van ZeisterBelang. Zij vindt drie lokale partijen niet veel: “Niemand vraagt zich af waarom er zeven landelijke partijen in de raad zitten. Dat is toch vier meer dan drie plaatselijke fracties”.
tekst: Carolien Paasman; foto: Hans van Oosterhoudt

De Koop Lokaal Booster

Boek
Door actief deel te nemen aan een lokale betaalnetwerk, de Zeister Knoop, kan de gemeente Zeist het lokale MKB, de sport en cultuur en daarmee de lokale werkgelegenheid stimuleren. Hoe een lokaal betaalnetwerk werkt staat beschreven in het boek De Koop-Lokaal-Booster.
tekst: Henk van Arkel en Arnout van Dijk

Laat geld lokaal rollen

Oproep
De grip op Corona lijkt langzaamaan te komen, maar de lokale Zeister economie is nog zo ziek als wat. Tijd voor samenwerking tussen ondernemers uit geheel Zeist. Daarnaast willen we de gemeenteraad vragen om een eenmalige bijdrage voor de economische ontwikkeling van Zeist.
tekst: Arnout van Dijk

Lokaal verknopen

Column
Straks is er in Zeist geen winkel meer over. Ik wil dat niet. Ik wil op m’n fietsje naar de (liefst autovrije) Slotlaan rijden en daar iets kopen bij een lokale winkelier, iemand die ik ken. Hoe help je je lokale ondernemer nou het best?
tekst en foto: Ronald Camstra

Pages