Expositie Midzomernachtsdroom

15 juni 2024
tekst: Gea Schmidt

Vier kunstenaars exposeren in het weekend van 22 en 23 juni in Galerie de Gehoorzaal, Vijverhof 41 te Den Dolder onder de titel: Midzomernachtsdroom. Er zijn beelden te zien, linosnedes, natuurfoto’s en schilderijen.

De titel van de expositie ‘Midzomernachtsdroom’ verwijst naar het feit dat de Midzomernacht juist in het weekend van 22 en 23 juni valt.

De expositie is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. De kunstenaars zijn alle vier aanwezig.

Lasse van den Dikkenberg
“Ik maak figuratief werk, vooral linosneden en schilderijen. Een vast thema heb ik daarbij niet, het gaat van stillevens en stadslandschappen tot figuurstudies en portretten. Soms is het werk politiek, dan weer persoonlijk, soms gaat het erom om een mooi beeld neer te zetten. In mijn werk laat ik me inspireren door stijlen als het surrealisme, art deco, art nouveau, pop art en impressionisme. Het gaat daarbij niet om het volgen van één stijl maar juist om het experimenteren en combineren”.

Peter van der Heijden
“Beeldhouwen is voor mij het verbeelden van een gedachte, een gevoel, een begrip, een midzomernachtdroom…
Het is een omgekeerd opbouwproces; je moet weghalen om iets te laten zijn. Wat weg is is weg. Door dit weghalen blijft de essentie over, de verbeelding is tastbaar gemaakt”.

Marga Damman
“In de natuur ga ik op zoek naar kleur, vorm, licht en sfeer. Daar maak ik foto’s als waren het schilderijen. Met behulp van de elementen zoals ze ter plekke aanwezig zijn, fotografeer ik door tot uiteindelijk de definitieve compositie en afbeelding op mijn scherm zichtbaar is. Ik wil dat unieke gevoel en moment van samenwerking tussen natuur en kunstenaar in takt laten en verander mede daarom, later niets meer aan de afbeelding. Het spanningsveld tussen de realiteit en abstractie, herkenning en vervreemding, je vindt het terug in de foto’s. Maar vooral ook verwondering. Het laat je de directe en bekende omgeving door andere ogen zien”.

Gea Schmidt
Ik schilder volgens een intuïtief proces. Met diverse materialen ontstaan verbindingen die je niet kunt voorspellen. Door het gestaag opbouwen met materialen,  zoals potlood, inkt, acryl, collage, zand, structuurmateriaal en pigment, ontstaan abstracties van landschappen. De schilderijen zien er soms uit als 'satellite views' op de wereld, dan weer stellen ze geologische abstracties, zeezichten en landschappen voor in onverwachte kleurvariaties”.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de Gehoorzaal:
P'Arts herrijst in Den Dolder

Meer over dromen:
Droom en daad

Volgende artikel:
Campagne tegen misstanden in huurwoningen

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.