De Brillofant

23 augustus 2023
tekst: Ilse Pol; foto: Roelf Backus

Schrijven, muziek maken, acteren, influencen en lesgeven, Chris Backus uit Zeist heeft het allemaal gedaan. Inmiddels staat ze voor haar volgers op social media beter bekend als 'Omi Chris', waar ze tijdens het begin van Covid begon met het maken van content speciaal voor kleuters. Ze deelt dagelijks versjes, liedjes, verhaaltjes en illustraties, maar ook eigen kinderquotes, knutsels en tips voor ouders. Dat ze iets met deze passie voor kinderen, tekst en muziek moest doen was dan ook geen verrassing. Ze bundelde haar krachten en maakte daarmee haar nieuwe boek 'De Brillofant - en 41 andere kinderversjes'. Het boek bestaat niet alleen uit versjes, maar deze worden ook begeleid door illustraties die door de jonge lezers ingekleurd kunnen worden. Bij een aantal versjes zijn via Spotify verhaaltjes te beluisteren. Dit interactieve kinderboek wordt vrijdag 25 augustus uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dit fijne voorleesboek voor 3-7 jaar bevat 42 kinderversjes. Kinderen zullen deze kleine gedichtjes erg grappig vinden! Soms zit er ook een mooie boodschap in verweven. Ze zijn makkelijk te begrijpen, in rijmvorm, lopen lekker en zijn ook te gebruiken als opzegversje. Het voorlezen uit deze bundel zal voor veel plezier en verbinding zorgen. Daarnaast is geboeid raken door taal ook goed voor de leesinteresse en taalontwikkeling. Bij een aantal versjes kunnen via Spotify korte verhaaltjes beluisterd worden die door de schrijfster, onder het pseudoniem Omi Chris, ingesproken zijn.

De illustraties kunnen zelf worden ingekleurd. Zo wordt het boekje gepersonaliseerd en gaat het voor de kinderen nog meer leven.

Over de auteur
Chris Backus (1958) was in Den Haag werkzaam als kleuterleidster, waarnaast zij tevens haar onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs behaalde. Later zette zij zich fulltime in voor haar drie kinderen, waarbij ze geregeld, in alle klassen, als oproepkracht functioneerde op een Montessori basisschool. Chris was ook actief als zangeres in een coverband; zij figureerde in speelfilms, commercials en muziekvideo-clips en wordt zo nu en dan nog geboekt voor modellen- en acteerwerk.

Begin 2020 is zij, onder het pseudoniem Omi Chris, begonnen als content maker op Instagram. Zij maakt illustraties, video's en kinderpodcasts en schrijft en publiceert kinderverhaaltjes, -versjes en -liedjes. Met deze kindergedichtenbundel maakt zij haar debuut als auteur bij Boekscout.

Boekgegevens
Titel: De Brillofant - en 41 andere kinderversjes
Auteur: Chris Backus
Verschijningsdatum: 25 augustus 2023
Aantal pagina's: 92
ISBN: 9789464894042   
Verkoopprijs: € 18,50
 

Bijdrage: 

 


Meer Zeister boeken:
Zeist in de Middeleeuwen

Meer over brillen:
Terug naar veraf

Volgende bericht:
1000 euro voor wilde ideeën

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.