Biodiversiteitsdag

18 mei 2023
tekst: Marijke van Noort

22 mei is door de VN uitgeroepen tot internationale dag van de biodiversiteit. Zeg je in de provincie Utrecht biodiversiteit, dan zeg je Vliegbasis Soesterberg. Dit terrein behoort tot de top 3 van Nederland wat betreft aantallen waargenomen soorten, er wordt zelfs gesproken over een eerste plaats. Dat hebben we te danken aan een halve eeuw militair beheer van het terrein.

In het kader van de internationale dag van de biodiversiteit organiseert natuurvereniging KNNV, afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn een activiteit op zaterdag 27 mei 2023. Om 8 uur zal een vogelexcursie georganiseerd worden, wandelend vanaf shelter 611, bij de ingang van de vliegbasis aan de Hertenlaan. Neem uw verrekijker mee! Om 10 uur start een rondleiding ecologie en biodiversiteit met aandacht voor de enorme variatie aan planten rond de landingsbaan en de shelters. Vanwege het broedseizoen is de landingsbaan gesloten voor publiek.

Deelname is gratis, de rondleidingen worden uitgevoerd en aangeboden door KNNV Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn. Bezoekers wordt gevraagd te parkeren op het terrein van Manutan, Elandlaan 2- 4 in Den Dolder. Van hieruit is de ingang van de vliegbasis enkele minuten lopen.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over biodiversiteit:
Jaarthema biodiversiteit op De Boswerf

Binnenkort ook op de Vliegbasis:
Uniek diner op Vliegbasis Soesterberg

Volgende bericht:
Chillcafé

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.