Bedrijfspand Dijnselburgerlaan van aardgas af

6 juli 2024
tekst: Massiel Smid; foto: Frank Wijsmuller

Het bedrijfspand aan de Dijnselburgerlaan 1-12 is onlangs als eerste pand van het bedrijvenpark afgekoppeld van het aardgas. Het pand, eigendom van Olaf Grove, levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de energietransitie van Zeist. De vier bedrijven die er gehuisvest zijn, krijgen hun verwarming nu van airconditioners. Die hebben als voordeel dat ze in de zomer ook kunnen koelen, zodat het hele jaar door een aangenaam werkklimaat ontstaat. Een tweede voordeel voor de huurders is dat ze nu in een bijna energieneutraal gebouw gevestigd zijn.

Grove: “Mijn huurders zijn blij, want ze kunnen zeggen dat ze in een bijna energieneutraal gebouw zitten. Dat is goed voor de maatschappelijk verantwoorde uitstraling naar hun klanten toe”. Grove is al jaren bezig met de verduurzaming van zijn pand. De afkoppeling van aardgas wat de laatste grote stap. Bij de bouw in 2005 is het al redelijk tot goed geïsoleerd opgeleverd en voorzien van HR++ glas. Inmiddels is ook alle verlichting in het pand vervangen door led. En acht jaar geleden heeft Grove als een van de eerste pandeigenaren zijn gebouw voorzien van 30 zonnepanelen.

Het afkoppelen was niet eenvoudig. Grove: “Het is echt een proces geweest om hiernaartoe te groeien. Voor de verwarming was al enige tijd ervaring opgedaan met airco’s die ook kunnen verwarmen. Het is goedkoper dan een warmtepomp en je kunt er ook goed mee koelen, wat tegenwoordig net zo belangrijk is.”

Grove is bij de verduurzaming geholpen door de adviseurs van Mijn Groene Bedrijf: “Om de laatste stappen in dit verduurzamingsproces te nemen was het prettig om ondersteuning te krijgen van Mijn Groene Bedrijf. Ik adviseer daarom de Zeister ondernemers om gratis gebruik te maken van een van hun energieadviseurs.”

Olaf was tot voor kort zelf met zijn onderneming gevestigd in het pand. Inmiddels heeft hij zijn bedrijf verkocht aan van Esseveld, gespecialiseerd in kozijnen. Dit bedrijf is nog steeds gevestigd in het pand.

Mijn Groene Bedrijf is onderdeel van Stichting Energie Zeist en wordt gesubsidieerd door de gemeente Zeist om organisaties in Zeist te ondersteunen bij de energietransitie. Zie voor meer informatie www.mijngroenebedrijf.nu.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over bedrijven van het aardgas af:
Garage Bakker als eerste aardgasvrij op bedrijvenpark Seyst

Meer over de Dijnselburgerlaan:
De bandenwissel

Volgende aankondiging:
Taxatiemiddag in Slot Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.