JongTalent concert: Accademia Filarmonica

4 november 2023
tekst: Maaike van der Werff; foto's: Johannes Lievaart

Zondag 19 november is er in het Torenlaan Theater een JongTalent concert met een optreden van jonge violisten van de Accademia Filarmonica Utrecht onder leiding van Johannes Lievaart.

De Accademia Filarmonica Utrecht is een bijzondere muziekschool voor kinderen vanaf drie jaar op basis van de leermethodes van Suzuki. De Suzukimethode gaat er van uit dat talenten niet zozeer zijn aangeboren, maar worden ontwikkeld door omgeving en de juiste lesmethodes. De kinderen worden bij aanvang niet getest want van ieder kind wordt verwacht dat hij een muziekinstrument voortreffelijk kan leren bespelen. Omdat de leerlingen allemaal hetzelfde repertoire leren is het goed mogelijk om, zoals deze middag, een groepsconcert te geven. Natuurlijk spelen de kinderen ook regelmatig solo op concerten, onder andere op regelmatige concertdagen in Parnassos.

Vanmiddag spelen zij voornamelijk klassieke stukken. Het programma wordt besloten met ‘Variaties op Kortjakje’, het eerste stuk dat de kinderen leren wanneer zij beginnen en wat dus door alle kinderen meegespeeld kan worden.

Het volledige programma is op de dag van het concert verkrijgbaar aan de zaal. Het JongTalent concert begint om 14.00 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Het JongTalent concert vindt plaats in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist. Deze concerten zijn een samenwerking van CultuurZeist en het Torenlaan Theater.

Na afloop van het JongTalent concert is er een Open Podium met een optreden van drie verschillende artiesten, eveneens gratis toegang. Meer informatie over de JongTalent concerten en het Open Podium op www.cultuurzeist.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over CultuurZeist:
CultuurZeist

Binnenkort ook in het Torenlaan Theater:
Nootdweer presenteert: Duze NomShikaShika

Volgende aankondiging:
Herfstconcert Zeister Muziekdagen

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.