De Breul levert Ghanese school waterput

16 maart 2024
tekst: Hilde Maij en Henrieke Schut; foto’s: Francis Taylor

Tijdens diverse kerstactiviteiten vorig jaar op onze school organiseerde De Breul een inzamelingsactie voor de Touch Lives Foundation “Changing Lives”.

Dit is een organisatie die in 2017 is opgericht met als doel de gezondheid van kwetsbare groepen in Ghana te verbeteren en de stigmatisering en discriminatie van deze mensen te stoppen (voor meer informatie zie ook https://tlives.org).

Francis Taylor, werkzaam bij De Breul, is geboren en getogen in Ghana. Hij woont en werkt sinds 6 jaar met zijn gezin in Zeist. Hij zet zich, naast zijn werk bij De Breul, dagelijks in voor de Touch Lives Foundation. Samen met zo’n 30 vrijwillers werken ze aan allerlei verschillende projecten.

Inmiddels is de opbrengst bekend, met dank aan de vele donaties van medewerkers, leerlingen en ouders. Er is ruim € 2.500,-- ingezameld. De opbrengst is gegaan naar twee projecten: het verdelen van zorgverzekeringspassen, waardoor bewoners uit een dorp weer een jaar lang toegang hebben tot medische zorg, en de realisatie van een waterpomp met behulp van zonne-energie. De waterschalen met water uit de rivier, die in de klas stonden en waaruit leerlingen dronken, kunnen weg. Nu komt er schoon, vers water uit de kraan.

Op de foto boven: de waterpunt (Francis Taylor rechts op de foto) met een plaquette met daarop de naam van KSG De Breul, onder: de verdeling van de zorgverzekeringspassen.

Donaties blijven altijd welkom voor dit mooie doel: Stichting Touch Lives Foundation ABN AmroBank NL 90 ABNA 0248909282. Vergeet u niet (eventueel) uw naam erbij te vermelden en onder referentie van De Breul. Dank voor uw bijdrage, samen maken we het verschil!
 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.