Schoolfruit dankzij Winteractie

21 januari 2023
tekst: Charlotte Demkes; foto: Anastasia Shuraeva via pexel.com

Eind oktober van het vorig jaar zijn de Voedselbank, Kerk- en Samenleving en de Stichting Leerkansen Zeist gezamenlijk de ‘Winteractie Zeist’ gestart. Met deze ‘Winteractie Zeist’ worden medebewoners van ons dorp opgeroepen een bijdrage te leveren voor mensen die door de stijging van voedsel- en energieprijzen (nog meer) in de problemen komen.

In nauwe samenwerking met de Voedselbank is besloten dat de giften die binnenkomen bij de Stichting Leerkansen Zeist zo concreet mogelijk voor de doelgroep moeten worden ingezet. Met deze motivatie worden de ontvangen giften ingezet voor fruit voor schoolgaande kinderen. Dankzij de royale giften krijgen schoolgaande kinderen uit gezinnen die bij de Voedselbank bekend zijn dagelijks een portie vers fruit mee voor de lunch.

Bij het begin van het nieuwe jaar wil de Stichting Leerkansen Zeist iedereen bedanken die met hun gift het mogelijk hebben gemaakt dat schoolgaande kinderen fruit in hun trommeltje meekrijgen.

De winteractie loopt tot eind maart. Op dit moment heeft de Stichting Leerkansen Zeist aan de Voedselbank kunnen toezeggen dat de financiering van het schoolfruit dankzij de gulle giften is gegarandeerd tot eind mei.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Stichting Leerkansen Zeist:
De waarde van gelijke kansen

Meer over de Voedselbank:
Naastenliefde

Volgende artikel:
Uitslag peiling Pubquiz

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.