Uitslag peiling bezuinigingen

De stelling van vorige maand ging over mogelijke bezuinigingen, nu de gemeente tekorten verwacht in de toekomstige begroting van Zeist. 

Opvallend was allereerst dat er veel minder stemmen zijn uitgebracht dan op de eerdere stellingen over het Walkartpark of Sinterklaas. Dit ondanks een aankondiging van de stemming op de Facebookgroep Zeist. Kennelijk is het een lastige afweging om aan te geven ergens op te willen bezuinigen.

Dat blijkt ook wel uit het meest gegeven antwoord, dat niet gaat over bezuinigen maar over het verhogen van de inkomsten van de gemeente. Veel inwoners betalen liever wat meer OZB dan dat er bezuinigd wordt op essentiele zaken.

Degenen die wel kozen voor bezuinigingen zagen daarvoor vooral kansen bij het wegenonderhoud. De andere bezuinigingsopties kregen nauwelijks steun.

 
Volgende column: Kindercollege burgemeester ontroert
 

Bijdrage: 
Lezershoek: 

Reacties

Waarschijnlijk alleen huurders die voor de OZB verhoging hebben gekozen.

Zeist zal dan wel een lage WOZ belasting percentage hebben maar de inschatting van waarde van mijn huis waarop de WOZ % op berekend word is torenhoog. Mijn huis is geschat op bijna 7 ton maar als ik het door een makelaar laat taxeren kom ik 75k lager uit als een realistische verkoop waarde. Dus het is logisch dat Zeist een lage WOZ % kan berekenen als je de verkoop waarde exorbitant hoog taxeert.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.