Over ons

Het was jarenlang de droom van Steven een eigen krant te maken. Zeistermagazine.nl ging 25 september 2003 voor het eerst de elektronische snelweg op. Het is een digitaal magazine geworden dat Steven als zelfstandig journalist en ondernemer ruim twaalf jaar maakt. Inmiddels is Zeistermagazine een lokaal medium dat zijn plaats definitief veroverd heeft en een groeiend aantal lezers heeft.

Eind 2015 waren er problemen met de provider: Zeistermagazine verdween opeens. Allerlei pogingen om de site te herstellen, liepen schipbreuk. Op dat dieptepunt vonden wij elkaar. We besloten Zeistermagazine gezamenlijk voort te zetten en opnieuw te beginnen.

Deze website is een interessant project gezien vanuit het vakgebied communicatie, maar ook vanuit sociaal en cultureel perspectief. Is het mogelijk op internet een magazine te maken dat voor veel Zeistenaren interessant is?
We hanteren de journalistieke formule: berichten moeten gebaseerd zijn op feiten of toetsbare meningen. Dit staat los van commerciële belangen, politieke partij of kerkelijke groepering.
Die formule is en blijft vooralsnog een rubrieksgewijze opzet met human interest portretten, columns en bijdragen van derden. Zeistermagazine wil graag allerlei Zeistenaren in hun kracht en passie in beeld brengen. Aankomend talent heeft bij ons een streepje voor: dat heeft overigens weinig met leeftijd te maken. Verder willen wij Zeistenaren stimuleren om in de rubriek Schrijvershoek hun eigen mening te geven over uiteenlopende onderwerpen. We willen graag de interactie met de lezers stimuleren.
We volgen de actualiteit op enige afstand met een positief kritische blik op de wereld.

Aan Zeistermagazine werkt een betrokken aantal mensen mee die bijdragen leveren: columnisten, redacteuren, webmasters en fotografen. Dat zijn in 2015:

- Alphons van Dijk (fotowerk)
- Kees Linnenbank (fotowerk)
- Fons Pennings (columns)
- Arend Postma (artikelen, columns)
- Trix Reinders (spreuken)
- René Scheffer (artikelen, columns)
- Rob Straat (webmaster)
- Ruud Vermaase (recensies, columns)

Last but not least: Zeistermagazine wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en organisaties in Zeist: de vrienden van Zeistermagazine. Zonder al die medewerking is Zeistermagazine onmogelijk. Met deze website laten we het resultaat van onze inspanningen zien. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel leesplezier.

 
Ronald Camstra
Steven Spaargaren

Zeistermagazine.nl is... positief, kritisch, interactief, sociaal, onafhankelijk, ondernemend en verrassend!