Toppertjes

Aflevering 1 t/m 31 november
samenstelling: Steven Spaargaren

Tien toppertjes: suggesties om in Zeist iets leuks te doen.
Een mix van muziek, theater, lezing, verhalen, expositie, markt en wandeling.

Toppertje 1  *  3,10,17, 24 november  *  Theater Slot Zeist

Drie maal theatergroep Plankenkoorts met de voorstelling Cyrano de Bergerac. Het is een klassiek verhaal. Iedereen kent de man met de imposante neus. Maar het gaat over zoveel meer en is nog altijd actueel. De theatergroep duikt in dit heldenepos. Op geheel eigen wijze. Humor en tragiek strijden om voorrang in een romantisch verhaal over schoonheidsidealen, waardigheid en bedrog maar bovenal de liefde.

Plaats: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, aanvang: 20.15 uur, toegang: € 12,50
Meer informatie en reserveren:
www.theaterslotzeist.nl

Toppertje 2  *   4 november  *  Wereldwijd Vertelcafé ontmoet Hilversum

Het Vertelcafé Zeist ontmoet de Vertelkring Orion uit Hilversum. Ze vertellen met elkaar één verhaal. Daarnaast hebben zich voor het open podium drie vertellers gemeld. Zo gaan we op zoek naar de prins op het witte paard en spelen ook Wolven een rol. Laat je luisterrijk verrassen met sprookjes,  mooie verhalen, gedichten en muziek. Na afloop gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage. De organisatie is in handen van de Werkgroep Zeist Vertelt van CultuurZeist.

Plaats: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, aanvang: 20.00 uur.
Meer informatie:
www.cultuurzeist.nl

Toppertje 3  *   6 november  *  Extra Vertelvoorstelling met Esther Kornalijnslijper

Een extra vertelvoorstelling van Esther Kornalijnslijper over Who runs the world. Over van wie de wereld is wie de wereld draagt en hoe daar jouw draai in te vinden is. Ze vertelt, beweegt, twijfelt en heerst. Met de jojo aan de rol filosofeert ze alleen n met het publiek over wereldvragen die persoonlijk zijn. Ze was dierenarts, nu vertelt ze. Even geëngageerd en vol lef en liefde. Deze voorstelling wordt aangeboden door de gemeente Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist.

Plaats: de Klinker, Markt 3, aanvang: 20.00 uur, toegang: gratis.
Meer informatie en reserveren: 
www.whorunstheworld.nl

Toppertje 4  *  9 november *  ScienceCafé met Huub Schellekens

Deze avond is Huub Schellekens te gast met als thema Geneesmiddelen onbetaalbaar? Het basis-probleem is het monopolie van de farmaceutische industrie. Dat kan alleen worden geslecht door een geneesmiddelenontwikkeling en distributie die onafhankelijk is van de industrie. Huub Schellekens is hoogleraar farmaceutische biotechnologie aan de Universiteit Utrecht. De lezing begint om 20.00 uur en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Frans Franssen op dwarsfluit.

Plaats: Maria-Oord, Hortensialaan 30,  aanvang: vanaf 19.30 uur, toegang: € 5,-
Meer informatie:
www.sciencecafezeist.nl

Toppertje 5  *  11 november  *  Zaterdagmiddagconcert in Sionskerk 
 
Een concert van Het Swynscop-Trio in de reeks zaterdagmiddagconcerten. Het Swynscop-trio speelt muziek op barokke instrumenten. Swynscop is de naam van een instrument van een 17de eeuws klavecimbel. De leden van het trio kennen elkaar al vele jaren vanuit diverse ensembles. Een programma met werken uit de barok van componisten uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Een concert van de reeks van Stichting Zaterdagmiddagconcerten Zeist.

Plaats: Sionskerk, Jacob Catslaan 73, aanvang: 16.30 uur, toegang: gratis, na afloop collecte.
Meer informatie:
www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl 

Toppertje 6  *  11  november  * Voorstelling Dorine Wiersma

Een voorstelling van Dorine Wiersma onder de titel Gaan we katten? Een try-out in het Torenlaan Theater. Gaan we katten? Jazeker! Maar natuurlijk wel in Dorine Wiersma-stijl. Met virtuoze gitaar liedjes in diverse muziekstijlen en vlijmscherpe komische teksten. De voorstelling gaat het land in bij diverse theaters. Kaarten ook te reserveren via 06-37476803.

Plaats: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, aanvang: 20.00 uur, toegang: € 12,- en € 10,- (reductieprijs).
Meer informatie en reserveren:
www.torenlaantheater.nl

Toppertje 7  *   13 november  *  Boek & film Figi

Een filmprogramma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Filmjournalist Harry Peters gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een reader bij de film. Op 13 november gaat het over de film Fai Bei Sogni (Sweet Dreams) van de bestseller van Massimo Gramellini. Het geheel wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi bioscoop.

Plaats: Figi bioscoop, aanvang: 19.30 uur, toegang: € 12,50 (losse kaarten).
Meer informatie en reserveren:
www.figi.nl of tel. 0900  344 49 34.

Toppertje 8  *  17 november  *  Concert In het Beauforthuis

Een tapasconcert met het JazzArt Orchestra onder leiding van Martin Fondse met medewerking van Shaza Hayek uit Syrië. Een muzikale reis naar en door Syrië waarin kennismaking en samenwerking centraal staan. De Syrische zangeres Shaza Hayek studeerde aan het Conservatorium in Damascus en vluchtte twee jaar geleden met haar gezin naar Nederland. Syrië heeft een rijke muzikale cultuur met schitterend vocaal repertoire waarin de liefde in haar facetten centraal staan.

Plaats: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, Austerlitz, aanvang: 20.15 uur, toegang: € 19,50 en €  10,-  (reductieprijs).
Meer informatie en reserveren:
www.beauforthuis.nl,  tel. 0343 49 18 58.

Toppetje 9  *  19 november  *  Gezamenlijk concert 

Een gezamenlijk concert in het Torenlaan Theater: Trevira 2000 en Muziekverenging Dr Engelhard uit Den Dolder. In dit concert mengen we uiteenlopende muziekstijlen van klassiek tot rock met beatpop, folk, luisterliedjes en ballads. Een gevarieerd en verrassend optreden voor liefhebbers van beat & brass en dat allemaal in het jaar van De Stijl….. Kaarten ook verkrijgbaar bij: info@mv-engelhard.nl en trevira2000@outlook.com  

Plaats: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, tijd: van 15.00 tot 17.00 uur, toegang:  € 8,-
Meer informatie en reserveren:
www.torenlaantheater.nl

Toppertje 10  *  22 november  *  Schrijversontmoeting met Suzanna Jansen

Een ontmoeting met Suzanna Jansen over har nieuwe boek Ondanks de zwaartekracht. Het is 17 oktober jl. verschenen en heeft nu als een tweede druk! Suzanna Jansen is betrokken bij de oprichting van Independent Media in Moskou. Ze verhuist naar Rusland en kiest voor de journalistiek. Terug in Nederland schrijft ze haar boek Het pauperparadijs waar een theaterspektakel van wordt gemaakt. De verkoop van boeken is in handen van De Nieuwe Boekerij waar ook kaarten te koop zijn.

Plaats: bibliotheek, Markt 1, aanvang: 20.00 uur, toegang: € 11,-  en  € 9,50 (voor Idea-bibliotheekleden), kaartverkoop online of in de bibliotheek en de Nieuwe Boekerij Zeist. Meer informatie en reserveren: www.ideacultuur.nl