Zomeravondlezing met Philip Dröge

15 april 2021
tekst: Olaf Tigchelaar

Op donderdagavond 10 juni 2021 om 19:30 organiseert boekhandel Kramer & van Doorn in de Dieptetuin een zomeravondlezing met Philip Dröge over zijn boek Moederstad.

In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Uit het verleden duiken de meest verrassende voorvaders en -moeders op. Een Duitse soldaat die aan het moorden slaat, een slavin van Soembawa, een Hollandse haremhouder en een Chinese vrouw met erg lange oorlellen. Samen vertellen ze het verhaal van een metropool in wording.

Moederstad is de intieme biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.

Datum: donderdag 10 juni 2021
Aanvang: 19:30 uur
Prijs: 5 euro (4 euro voor vriendenpashouders)
Locatie: Dieptetuin Zeist
In verband met de Coronamaatregelen is vooraf reserveren verplicht.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Olaf schreef eerder:
Zomerlezen!

Meer over Kramer & van Doorn:
De boekwinkel als tijdmachine

Volgende column:
Samen booodschappen doen

 

 

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.