Zeist gaat het dak op

30 april 2024
tekst: Tirsa van der Laan; foto’s: Renzo Gerritsen

Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken in de gemeente Zeist: Zeist Gaat Het Dak Op. Een groendak is een dak bedekt met planten of sedum. Het doel van deze actie is om 100 daken in Zeist te vergroenen door het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken. De inkoopkorting is per 1 april aan te vragen bij Mijn Groene Huis. Op 15 april om 19:30 organiseert Mijn Groene Huis een online webinar om de actie toe te lichten en alle vragen te beantwoorden rondom het aanleggen van een groen dak.

Zeist Gaat Het Dak Op
Bewoners van de gemeente Zeist ontvangen nu tijdelijk een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Daarnaast ontvangen ze, wanneer ze hun regenpijp afkoppelen, een gratis regenton. Tot slot ontvangen aanmeldingen vóór 1 juli 2024 extra korting. Zeist Gaat Het Dak Op wordt gefinancierd door de gemeente Zeist en ondersteund door Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

De voordelen van een groen dak
De voordelen van een groen dak zijn legio. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, vermindert het wateroverlast, trekt het nuttige insecten aan die zorgen voor bestuiving, verlengt het de levensduur van je dakbedekking, verhoogt een groen dak het rendement op je zonnepanelen en is het tevens een prachtige toevoeging aan je woning. Bovendien beschermen groene daken ons tegen zowel wateroverlast als droogte.

Servicepunt
Mijn Groene Huis fungeert gedurende de Zeist Gaat Het Dak Op-inkoopactie als servicepunt. Bewoners kunnen hier terecht voor de afhandeling van hun inschrijving en met al hun vragen over groene daken en deze actie. Er is budget voor 100 daken, op is op.

De Stichtse Rijnlanden
Om de actie extra kracht bij te zetten, stelt het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden extra subsidie beschikbaar aan groepen van acht huishoudens of meer. Deze groepen krijgen 30% extra korting op de aanleg van een groen dak.

Een groen dak aanleggen is nog nooit zo leuk, makkelijk én goedkoop geweest!

Inschrijven
Op 15 april organiseert Mijn Groene Huis een online kennissessie om deze actie toe te lichten. Meld je tijdig aan op de website van Mijn Groene Huis zodat je de link ontvangt. Voor inschrijvingen voor deze actie, meer informatie en de actievoorwaarden kun je terecht op www.mijngroenehuis.nu/het-dak-op/.

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over groene daken:
Leonie Kooijmans, onze Zeister dakhaas

Meer over Mijn Groene Huis:
Mijn Groene Huis

Volgende column:
Lopen tot de haan kraait

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.