Zeister wegen onder de loep

Zeister wegen onder de loep

Lancering Gouden Koets 2.0

Column
Deze morgen is de lancering van de nieuwe Gouden Koets in het Binnenbos. De welvingen van de Gouden Koets komen door het rode doek met het lint heen, en er zijn mensen die daar opgewonden van raken. Wethouder Laura Hoogstraten roemt de passie van de vrijwillige chauffeurs.
tekst: Arend Postma; foto’s: Dick Jeukens

Geld ligt op straat

Column
Toen ik het lege bierblikje op de Jagersingel op straat zag liggen moest ik aan het programma “Geld Ligt Op Straat” van Veronica denken. Hoofdsponsor van “Geld ligt op Straat” was toentertijd de Financiële Raadgevers Associatie (FRA), gevestigd in een onopvallend kantoorgebouw op de hoek Montaubanstraat / Walkartweg.
tekst en foto: Arend Postma

Carolina Reaper

Column
Bij de Slotlaan steek ik over naar de Weeshuislaan, een parallelweg van Belcour waar bedrijven als een fotostudio en kledingreparatie zitten. Op de fiets rijd je er zo voorbij, maar wandelend zie je meer. Zodoende valt mijn oog op AMMA, een onopvallend afhaalgebeuren met een Sri Lankaanse keuken. ‘Hoe heter hoe beter’?
tekst en foto: Arend Postma

Niets is wat het lijkt

Column
Onze straat bestaat uit 200 appartementen, 116 garageboxen, 6 GFT- en 6 restafvalcontainers, een aantal laadpalen, fietsrekken en natuurlijk te weinig parkeerplaatsen, zie daar de Anna Paulownalaan. Maar niets is wat het lijkt. Want wat gebeurt er allemaal in die garageboxen?
tekst en foto: Arend Postma

Passant in Vollenhove

Column
In de jaren zeventig heb ik zeven jaar in de Torenflat gewoond in Vollenhove. Nu, anno 2023, ben ik weer de passant en drink ik in lunchroom 'Samen in Zeist' een kopje koffie met Ronald de Jong. Hij stelde voor om als de Van Rossems samen het Winkelcentrum Vollenhove anno 2023 te beschouwen.
tekst en foto's: Arend Postma

De Clomp 2.0

Column
Winkelcentrum De Clomp in Zeist-West lijkt op station Almere CS: het nodigt mensen niet uit er langer dan strikt noodzakelijk te zijn. Bezoekers haasten zich vanaf het parkeerterrein naar de winkel om er hun ding te doen, om daarna naar de auto terug te rennen.
tekst en foto: Arend Postma

Ontspullen

Column
Ons appartementengebouw ‘Parkflat Kerckebosch’ aan de Anna Paulownalaan wordt gerenoveerd. Onderdeel van de renovatie: de vloeren van de appartementen op de begane grond moeten geïsoleerd worden. Dit houdt in dat de bergingen in de kelder leeg moeten.
tekst en foto: Arend Postma

Pages