Wonderkind Felix

14 oktober 2023
tekst: Lia Verhaar; foto’s: Mirjam Lems / Manon van Bochove

Op zaterdag 11 november 2023 brengt Ars Musica het programma ‘Wonderkind Felix’ naar de Evangelische Broedergemeente in Zeist. In het programma staan de jeugdcomposities van Felix Mendelssohn centraal, evenals werken van componisten die hem inspireerden. Ars Musica werkt hiervoor samen met verteller David Prins van Muziektheater Hollands Diep. Het programma staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Kaarten zijn nu te koop.

Het concert ‘Wonderkind Felix’ vormt het tweede deel van het zevenjarige project over het leven, het werk en de wereld van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Met dit project heeft Ars Musica een unieke benadering gekozen om klassieke muziek toegankelijk te maken voor alle generaties. In een dynamische opstelling musiceren zowel het koor als het orkest uit het hoofd.

‘Wonderkind Felix’ vertelt het verhaal van een jong muzikaal genie Felix Mendelssohn, wiens buitengewone talent de harten van de luisteraars raakt. Het voert mee naar zijn diepste gedachten, muzikale inspiratiebronnen, buitenlandse reiservaringen en eerste meesterwerken. De concertbezoekers zullen versteld staan van de virtuoze sprankelende ‘Eerste Symfonie’, geschreven door een 14-jarige en begrijpen met het luisteren naar de cantate ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ waarom Europa zo eensgezind was in haar lof voor deze wonderlijke jongeman. Koor en Orkest van Ars Musica nemen het publiek mee op een muzikale reis door verschillende tijdperken en genres in een meeslepende uitvoering.

Het verhaal achter de componist
Om het publiek meer inzicht te geven in het werkproces van de zeer jonge Felix, zullen twee koorleden in de rol van verteller niet alleen de muziekstukken introduceren, maar ook achtergrondinformatie geven. Hiervoor worden brieffragmenten van en aan Felix gebruikt, waardoor het publiek een dieper begrip krijgt van de muziek en het verhaal achter de componist.

De concertreeks wordt uitgevoerd door het Ars Musica Orkest, het Ars Musica Concertkoor en Patrick van der Linden als dirigent. Het concert duurt 90 minuten.

Meer informatie
Meer informatie over Wonderkind Felix en tickets is te vinden op de website van Ars Musica.
De concertreeks ‘Fantastische Felix’ in het najaar van 2022 kende een succesvolle start van de meerjarige programmering omtrent Felix Mendelssohn Bartholdy. Zie onderstaande fragment.

Over Ars Musica
Muziek is emotie. Het is de reden waarom er naar muziek geluisterd wordt. Een mooie uitvoering is een belangrijk begin, maar Ars Musica maakt muziek in dienst van iets groters: het losmaken van emoties op een plek, in een moment. Dan vindt er echt iets bijzonders plaats. De programmatische expertise van dirigent Patrick van der Linden is de kracht achter het aanbod van Ars Musica. Door zijn bevlogen toelichting begrijpt het publiek wat de muziek los wil maken, zonder de noodzaak van een musicologisch onderbouwd verhaal. Zo spreekt het kenners, liefhebbers en geïnteresseerden aan.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Hier is het:
Kerk Broedergemeente

Binnenkort ook in de Broedergemeente Kerk:
Romantisch Autunno concert met harp

Volgende bijdrage:
Villa Nuova

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.