De Wittenberg viert 50-jarig bestaan

4 september 2021
tekst: Myrthe van Milligen; foto: De Wittenberg

Op 13 april 2022 is het 50 jaar geleden dat stichting De Wittenberg werd opgericht. Die feestelijke gebeurtenis viert de Wittenberg het gehele jaar in een speciaal jubileumjaar. Het hoogtepunt van dit jaar wordt zaterdag 14 mei 2022, een dag vol activiteiten, sprekers en rondleidingen door en om de Wittenberg. ‘We vieren het verleden, maar richten ons op de toekomst’, zo vat Frans Hoogendijk, directeur van de Wittenberg, de insteek van dit jubileumjaar samen.

Het jubileumjaar wordt feestelijk ingeluid met de jaarlijkse dineractie, die georganiseerd wordt op 24 en 25 september aanstaande. Het thema van de dineractie is ‘Seventies Dinner Party’, een knipoog naar de eerste jaren van de Wittenberg. Geniet van een heerlijk diner in de stijl van de jaren ‘70 en een geheel verzorgd avondje uit voor € 35,00 per persoon (all inclusive). Een ieder is van harte uitgenodigd om te komen dineren. Inschrijving is mogelijk via dewittenberg.nl/dineractie.

Stichting De Wittenberg werd in 1972 opgericht als Stichting Reformatorische Bijbelschool en is sinds 1980 gehuisvest in het huidige pand aan de Krakelingweg in Zeist, waar studenten en bewoners samen een christelijke leefgemeenschap vormen. De Wittenberg wil jonge mensen toerusten om als christen in de wereld te staan en biedt daarvoor het tussenjaar Inside-out aan voor jongeren van 17 tot 25 jaar. Ook biedt de Wittenberg retraites voor mensen die rust en bezinning zoeken.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


De Wittenberg zit ook hierin:
Rondwandeling door het Lyceumkwartier

Meer over jongeren:
Meer ruimte voor jongeren?

Volgende bijdrage:
Julia Blauw tekent Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.