3e Week van de Duurzaamheid

24 september 2022
tekst: Hans Snel; foto: Mel Boas

De derde editie van de Week van de Duurzaamheid Zeist biedt een nog voller en gevarieerder programma aan duurzame activiteiten dan vorig jaar. Het aantal verschillende activiteiten is gegroeid van 28 in 2021 naar 37 dit jaar.

Activiteiten
De week, die plaatsvindt van 8 tot en met 15 oktober, bevat veel nieuwe activiteiten zoals een kennismaking met ’t Boswijtje in Austerlitz, voorlichting over warmtepompen, een rondleiding door de Weggeefwinkel en de mogelijkheid om kapotte apparaten te laten repareren in het nieuwe Repaircafé Den Dolder.

Succesvolle activiteiten van vorig jaar keren terug, zoals de Zero Waste Tour langs winkels waar je je eigen verpakking mag meenemen, het opschonen van de poelen in Zeist en het maken van een proefrit in een elektrische deelauto.

Samen Duurzaam Zeist adviseert om op tijd te reserveren, want vrijwel alle activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers. Op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl staat het complete programma.

Films
Ook dit jaar staan er weer drie films over duurzaamheid op het programma: op 10 oktober in Figi het docudrama van Kees Linnenbank over de familie Walkart, stichters van het Walkartpark; op 12 oktober in Den Dollywood de film ‘Hidden Life of Trees’ en op 13 oktober ‘Kiss the Ground’ in combinatie met een duurzaam diner door Van Klaas.

Leren
Wie zelf iets wil leren, komt aan zijn trekken bij Zeist Zoemt Duurzaam over wat je beter niet kunt doen om wilde bijen te beschermen, in de inspiratieworkshop KlimaatGesprekken en in de workshop ‘Maak je eigen tochtworm’ van Kringloop Zeist.

Handen uit de mouwen
Meer zin in de handen uit de mouwen steken? Help dan de Poelenwerkgroep Zeist met het opschonen van de poelen in park de Brink, maak een karabijnhaak van afgedankt plastic of pluk eetbare planten tijdens de wildplukwandeling.

Over Samen Duurzaam Zeist
Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.
 

Bijdrage: 

 


Meer over Samen Duurzaam Zeist:
Samen Duurzaam Zeist

Meer over het repaircafé:
Buikoperatie in repaircafé!

Volgende artikel:
Open middag Hospice

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.