Zeist krijgt Walk of Fame

1 maart 2018
tekst: Maartje Simons, foto: Deli Seligmann

Masuda Faiz-Mahbub legt samen met de wethouder de eerste tegel in de Walk of Fame voor vrijwilligers. “Ik ben enorm trots en dankbaar” zegt Masuda over het winnen van de Vrijwilliger van het jaar - prijs. Afgelopen 7 december, op de internationale dag van de vrijwilliger, organiseerde de Vrijwilligerscentrale Zeist voor het eerst een lunch voor vrijwilligers. De uitreiking van deze prijs was daar onderdeel van. Masuda won de eerste prijs nadat zij van de inwoners van Zeist de meeste stemmen had ontvangen. De andere twee genomineerden kandidaten waren Anne Stoppels (vrijwilliger van Samen Oplopen) en Frans van Denderen (vrijwilliger van oa `t Gilde).

Vrijwilligers van onschatbare waarde
“Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Zeist, daar zal iedereen het met mij over eens zijn” zegt de wethouder, die ook de uitreiking in december deed. “Dat wij nu ook vrijwilligers met deze prijs in het zonnetje zetten, vind ik echt geweldig. We mogen best wat vaker stil staan en dankbaar zijn voor al het werk dat iedere week weer wordt verzet door talloze vrijwilligers. Door het leggen van deze tegel krijgt het ook een zichtbare plek in onze gemeente. En het mooie is, elk jaar komt daar een nieuwe tegel bij. Voor mij staat Masuda ook echt voor al die vrijwilligers die zich dagelijks inzetten”.

Familie
Masuda komt uit Afghanistan en was samen met haar gezin het eerste Afghaanse gezin in Nederland. Ze is heel blij dat ze in Nederland woont. Ze is nu 10 jaar vrijwilliger bij speel-o-theek “De Gelaarsde Kat” in de Koppeling en is er drie keer per week. Samen met vrijwilligers uit Ethiopië, Colombia, Somalië, Syrië, Marokko en Nederland bemannen zij de speel-o-theek. “Dit is echt familie voor mij geworden”, zegt ze met een glimlach. “Ik heb zoveel te danken aan dit vrijwilligerswerk. In het begin vond ik het best spannend allemaal. Maar het zijn zo`n lieve mensen die hun vertrouwen blijven uitspreken en daardoor ben ik hier helemaal opgebloeid”. En met haar enthousiasme weet ze ook weer andere vrouwen te motiveren. Bijvoorbeeld om gewoon in het Nederlands mensen in de speel-o-theek aan te spreken, dat is best een drempel als je de taal niet helemaal eigen bent. Daarmee is Masuda echt een voorbeeld voor veel vrouwen in Zeist.

Ook vrijwilliger worden?
In Zeist doen al veel inwoners vrijwilligerswerk. En het percentage ligt zelfs iets boven het gemiddelde van Nederland. Toch zijn we als Vrijwilligerscentrale Zeist altijd op zoek naar meer mensen die wat tijd over hebben en zich graag willen inzetten voor een ander of hun omgeving. Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten.  Wij hebben in onze vrijwilligers vacaturebank nu zo`n 300 vacatures. Je bent ook welkom op ons spreekuur, iedere donderdag in de bibliotheek (markt 1). Voor vacatures en onze openingstijden ga naar www.vrijwilligerscentralezeist.nl

Volgende column: Destructive Penguins komt naar Zeist

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.