Ervaar hoe waardevol jij kan zijn!

18 februari 2024
tekst: Petra Kalf; foto onder: Jessica Teeuw

Voor een gezin dat door een lastige periode gaat, is het fijn om iemand te hebben die naast ze staat en mee wil denken en doen. Iemand die ziet hoe hun leven verloopt en ze zonder te oordelen een steuntje in de rug geeft.

Voor wie, door wie?
Samen Oplopen in Zeist is er voor deze gezinnen en zoekt mensen die willen investeren in vriendschappelijk contact met gezinnen en jongeren die veel stress ervaren, waarbij je door gelijkwaardig contact en oprechte interesse meeloopt met het gezin of jongere. Dit met ondersteuning van één van onze coördinatoren.

Wat bieden wij aan vrijwilligers?
Gezinsvrijwilligers van Samen Oplopen worden goed voorbereid en begeleid, onder meer via twee basistrainingen, themabijeenkomsten, onderlinge uitwisseling en ontspannen en gezellige momenten! Ook krijg je persoonlijke coaching van de coördinator, met wie je regelmatig contact hebt.

Wat kan ik betekenen?
De gezinnen kunnen steun vragen op meerdere gebieden. Meestal liggen de wensen op het gebied van luisteren, raad, de wegwijzen, taal oefenen, moeilijke brieven lezen, gezelligheid bieden, elkaar ontmoeten en leuke dingen doen. Met de hulp van jou krijgen gezinnen weer meer eigen regie over hun leven en winnen ze aan kwaliteit van leven.

Informatieavond
Op dinsdagavond 12 maart, 19.00 uur inloop en start 19.30 uur, organiseert Samen Oplopen een informatieavond waarin we je kennis laten maken met het werk van Samen Oplopen. We nemen je mee in wat jij voor een ander kan betekenen.

Waarom vrijwilliger worden?
Gewoon er zijn, is voor een ander al zoveel waard. Onze gezinsvrijwilligers geven aan dat het contact met de gezinnen hun leven verrijkt. Je kunt op een eenvoudige manier veel betekenen voor iemand, je leert de leefwereld van iemand anders kennen, versterkt je eigen vaardigheden en de hartelijkheid over en weer doet jou en het gezin erg goed.

“Direct contact met mensen en iets voor ze kunnen betekenen, geeft mij veel voldoening. De gezinnen waarderen het dat ik mee ga en help met hun vragen. Ik zie mensen veranderen en weer zelfvertrouwen en energie krijgen.” Vrijwilliger Samen Oplopen

Wil je ook iets doen voor een ander? Meld je vrijblijvend aan voor deze informatieavond. Dit kan door te mailen naar Petra Kalf (petrakalf@samen-lopen.nl).

Contact
Organisatie: Samen Oplopen
Contactpersoon: Petra Kalf, 06- 468 74 857, petrakalf@samen-oplopen.nl
www.samen-oplopen.nl
Datum: 12 maart, vanaf 19.00 inloop en start 19.30 tot 21.30 uur.
Adres: Kwartellaan 13, 3704 ET Zeist (Rode kruis gebouw).
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Samen Oplopen:
Samen Oplopen

Samen Oplopen in het zonnetje:
Koninklijk certificaat voor Samen Oplopen

Volgende column:
Steeds minder tuinvogels, hoe zou dat komen?

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.