Vollenhove bruist en leeft!

20 december 2021
tekst en foto: Debbie Huisman, Woongoed Zeist

Tijdens de renovatie van de L-flat ‘moeten’ bewoners soms hun huis even uit. Of zij hebben zelf die behoefte. Want een renovatie van deze omvang is voor veel mensen heel ingrijpend. Om bewoners tegemoet te komen sloegen woningcorporatie Woongoed Zeist en welzijnsorganisatie MeanderOmnium de handen ineen. Samen richtten zij aan de Laan van Vollenhove 2193 een prettige plek in voor bewoners van de L-flat: huiskamer ’t Laantje..

Huiskamer geeft dynamiek in de wijk goed weer
’t Laantje begon begin 2021 als een rustpunt voor bewoners met een huiskamer en tien (thuis)werkplekken. In no time heeft deze plek zich onder de vlag van Vollenhove Vooruit ontwikkeld tot een broedplaats voor leuke initiatieven van en voor bewoners. Zo richtte Kringloop Zeist een textielwerkplaats in. Hier kunnen bewoners bestaande gordijnen vermaken tot nieuwe gordijnen, zodat ze bijvoorbeeld dikker zijn en de kou buiten houden. En in de keuken oefenen bewoners met koken op inductie.

Onder leiding van welzijnswerker Brenda Emmen is huiskamer ‘t Laantje – samen met het Ontmoetingsplein naast de Weggeefwinkel en het recent geopende wijkcentrum ’t Volle Hof - ook dé plek waar groepjes actieve bewoners met gedeelde interesses kennismaken en verzamelen voor activiteiten. Zoals bijvoorbeeld Groengroep Vollenhove.

Samenwerken aan verbinding en ontmoeting
Vollenhove is een buurt waar iedereen plezierig woont en waar bewoners zich verbonden voelen, met elkaar èn met hun buurt. Een buurt die aantrekkelijk is voor (nieuwe) bewoners, bezoekers en ondernemers. Dit is de droom voor Vollenhove voor 2035. Om van deze droom werkelijkheid te maken, werken bewoners en professionals samen in de buurtaanpak ‘Vollenhove Vooruit’.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Vollenhove:
Inlopen

Meer over de L-flat:
Zeist aan Zee?

Volgende artikel:
Afhaalloket bij Kramer & van Doorn

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.