Duurzaam Café 17 mei: Voedselbossen

7 mei 2023
tekst: Fons Pennings; foto: Jesseka Bateau

Ben je geïnteresseerd in het fenomeen ‘Voedselbossen’ en wat dit voor onze samenleving en voor jou persoonlijk zou kunnen betekenen? Kom dan naar het Duurzame Café op woensdagavond 17 mei in de Bibliotheek van Zeist.

Martin Stoop is de spreker over dit onderwerp tijdens het Duurzame Café op 17 mei. Hij is leraar, biologisch dynamisch tuinder en als vrijwilliger nauw betrokken bij het voedselbos in Vollenhove. Vanuit zijn kennis, achtergrond en ervaring neemt hij ons mee in zijn verhaal over het nut, de aanleg en de pracht van voedselbossen.

- Welke bomen, struiken en planten kun je het beste aanplanten?
- Hoe bouw je dat op?
- Hoe moet je dat onderhouden of doet het bos dat zelf?
- Wat brengt het op?

Dat zijn een paar van de vragen die aan de orde komen tijdens het Duurzame Café van 17 mei over voedselbossen! En zoals altijd is er in het Duurzame Café ook volop ruimte voor dialoog.  

Iedere derde woensdag van de maand organiseert Samen Duurzaam Zeist een Duurzaam Café. Daar brengen we laagdrempelig een duurzaam thema voor het voetlicht. De avond is speciaal bedoeld voor Zeistenaren die iets meer willen weten, mee willen praten of zelf iets willen gaan doen aan duurzaamheid. De opzet van de avond is eenvoudig. Na een introductie starten we met een inspirerende inleider met concrete ervaring op het thema. Na ongeveer 20 minuten inleiding is er vervolgens alle ruimte voor vragen. We zorgen dat er ook altijd ervaringsdeskundigen bij aanwezig zijn. De avonden duren ongeveer anderhalf uur. De cafés vinden plaats in de sfeervolle leeszaal op de begane grond van de Bibliotheek, Markt 1 in Zeist.

Woensdag 17 mei
20:00 tot 21:30 uur 
Bibliotheek Idea - Markt 1 - Zeist

Je bent welkom. Aanmelden is niet nodig.
Laat je inspireren!
 

Bijdrage: 

 


Eerder van Samen Duurzaam Zeist:
Jaarthema biodiversiteit op De Boswerf

Meer over voedsel:
Stadslandbouw, is dat iets voor mij?

Volgende aankondiging:
VOLfest: Muziek uit Marokko

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.