Vive la Chanson!

23 maart 2024
tekst: Johan Ehrlich

Mede door het tv-programma Chansons! beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd.

Zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse brengen, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev, al vele jaren het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost. Op vrijdag 12 april staan ze op het Cultuurpodium Den Dolder!

In het nieuwe theaterconcert Vive la Chanson! spelen Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev ontroerende en opzwepende Franse chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Montand, Piaf, Zaz, Clerc, Pravi en anderen, aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands.

De chansons voeren u mee naar de lichtstad Parijs en leggen de Franse ziel bloot. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde: over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling.

Pers over de vorige voorstellingen:
“Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters moeten hierheen! Deze drie laten je een glimp van de hemel zien” – Musicalkrant
“Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond” – NH Dagblad
“Sterk trio, bijzonder mooie CD” – Jacques Klöters
“Eigen liedjes IJzersterk” – Frits Spits

Praktische informatie
Het concert vindt plaats in de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123-B (hoek Pleineslaan), 3734 BG Den Dolder op vrijdag 12 april 2024.  Aanvang programma 20.00 uur. Zaal geopend vanaf 19.30 uur.

Om uw plaatsen te reserveren: stuur een e-mail naar info@cultuurpodiumdendolder.nl  en maak € 20,- per persoon (inclusief consumpties) over naar NL07 RABO 0146 0339 14 ten name van Cultuurpodium Den Dolder onder vermelding van uw naam en de datum van het concert.

Uw aanmelding en betaling worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. U ontvangt van ons een email ter bevestiging van uw reservering.

Wilt u op de avond zelf nog komen zonder reservering? Als er nog plaats is bent u van harte welkom. Betalen kan dan via pin of contant.

Meer informatie vindt u op onze website: https://www.cultuurpodiumdendolder.nl

Graag weer tot ziens op vrijdag 12 april aanstaande om 20.00 uur in de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123-B in Den Dolder!
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Cultuurpodium Den Dolder:
Cultuurpodium Den Dolder

Meer muziek:
Muziek uit de straten van Havana

Volgende aankondiging:
Boek & Film: La Nuit du 12

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.