Vierde editie Business Event geslaagd

1 juni 2017 
tekst: Valerie Slagboom, foto’s: Menno Bausch en Mel Boas

Inspirerende ondernemersverhalen, een prachtige locatie, effectief netwerken en een enthousiaste betrokken gastheer blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagd Business Event.

Na een lange periode van voorbereiding vond maandag 8 mei de vierde editie van ‘Business Event gemeente Zeist’ plaats. Tijdens dit netwerkevenement hebben hoofdsponsors Rabobank Rijn en Heuvelrug en gemeente Zeist, official partner Werring & Schuler administratie en belastingconsulenten, Business Partners en commissieleden podium gegeven aan 9 bedrijven die genomineerd waren voor de titel ‘Ondernemer/Onderneming van het jaar’.

Rond 19.15 uur werden de genomineerden voorgereden in prachtige bolides van Broekhuis Volvo Zeist,voor De Broederkerk, gevestigd aan het Zusterplein te Zeist. Hier werden zij met feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken businesspartners waaronder directeur bedrijven Rabobank Rijn en Heuvelrug Steven Enneman, burgemeester Koos Janssen en wethouder Sander Jansen en de commissieleden. Eenmaal over de rode loper werden zij gastvrij ontvangen door deskundige barista’ s met koffie en thee van Catering Oud London en was er gelegenheid om de genomineerden te feliciteren.

Gastheer Harm Edens opende enthousiast het programma om 20.00 uur. Na een beknopte uitleg over het officiële programma nodigde hij de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen maar trots betraden zij het middenpad van de sfeervolle kerk onder luid applaus. Nadat de genomineerden vooraan plaats hadden genomen legde Harm op een grappige manier uit hoe men tijdens het Business Event effectief zou kunnen netwerken door middel van de nieuwe applicatie ‘Handshake’.Hiermee kunnen gasten inloggen bij een evenement en zo hun zakelijk ‘match’ zoeken waarmee zij contact willen leggen. Live op het grote scherm kon men zien hoe hij digitaal contact zocht met het aanwezige publiek.

Harm Edens nodigde juryvoorzitter Jannes Haveman, Woortmann notarissen, uit op het podium voor een interview. De rol en strenge selectie van de voordrachtscommissie en jury werden toegelicht waardoor er werd benadrukt dat het een prestatie is om als genomineerde op het podium te staan. Ook de quick scan van Werring & Schuler kwam onder de aandacht. Annelies Schuler heeft de financiële check uitgevoerd aan de hand van gevoerde gesprekken per genomineerd bedrijf om de jury te ondersteunen.

De spanning was inmiddels goed opgebouwd bij de genomineerden en per categorie werden zij op het podium uitgenodigd, werden de bedrijfsfilms getoond waarna Harm hen interviewde. Daarnaast deelde ieder genomineerd bedrijf hun ‘tegeltjeswijsheid’ met het publiek. 'Een goede deal kent 2 winnaars', ‘Je leert meer door te luisteren dan door te spreken’ en ‘een goede relatie is een geschenk’ werden onder andere onder de aandacht gebracht. Aansluitend gaf juryvoorzitter Haveman per bedrijf een beknopt juryverslag onder begeleiding van pauken en maakte hij de winnaars bekend.

In de categorie ‘Jonge ondernemer van het Jaar’ reikte wethouder Sander Jansen, de award uit. Esther Brons-Stikkelbroeck en Bert-Jan van den Akker van Doen Legal en Andrew Snijders van Loftdeur zagen deze gaan naar Bert Lutje Berenbroek van NET2GRID.

Edwin Schreff van C’est Bon kreeg een Award uitgereikt door burgemeester Koos Janssen. De Egelantier en La Collina was samen met C’est Bon genomineerd in de categorie ‘Horeca & Detailhandel’.

Lex Geerts, voorzitter Zakelijk Zeist Onderneemt, reikte de award uit aan Willem-Jan Geesink van Pelster Relatiegeschenken, winnaar in de categorie ‘Ondernemer/Onderneming van het Jaar’. Pelster Relatiegeschenken was samen met Dijnselburg Fysio sport & training en BPM Company Netherlands B.V. genomineerd.

Na deze 3 prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de Rabo Publieksprijs. Steven Enneman, directeur bedrijven bij Rabobank Rijn en Heuvelrug, gaf aan dat de winnaar van deze prijs deel mag nemen aan een exclusieve ‘Rabo Mini Master opleiding’. De spanning was te snijden en al snel werd duidelijk dat C’est Bon de winnaar was van de Rabo Publieksprijs.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.