Het verduurzamen van een monument

2 september 2023
tekst: Annemiek Verstappen; foto: Mel Boas

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de Open Monumentendagen plaats. In het Energiecentrum van Mijn Groene Huis op Slotlaan 300, vinden op zaterdag allerlei activiteiten plaats. Speciaal voor monumenteigenaren is er een informatieve lezing over het verduurzamen van een monument. Die start om 11.00 uur.

Inloop in Energiecentrum
Op 9 september kunnen bewoners binnenlopen in het Energiecentrum voor informatie over het verduurzamen van een monument. Medewerkers van de gemeente en energiecoaches van Mijn Groene Huis staan klaar om te adviseren.

Het programma van de duurzame monumentendagen in het Energiecentrum is te vinden op www.mijngroenehuis.nu/agenda

Lezing over verduurzamen monumenten
De lezing over verduurzamen wordt georganiseerd door de gemeente Zeist in samenwerking met Mijn Groene Huis. Tijdens deze lezing vertellen we meer over het verduurzamen van een monument in Zeist, over hoe je dat diervriendelijk doet, en over (speciale) subsidies en financiering. 

Onthullingshandeling
Voorafgaand aan de lezing, om 10.45 uur, onthult wethouder Walter van Dijk samen met Wilma Klaren van Mijn Groene Huis het nieuwe logo van Mijn Groene Monument. Naast Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf start Stichting Energie Zeist met Mijn Groene Monument. Dit betekent dat ook monumenteigenaren terecht kunnen voor vragen over de stappen die zij kunnen zetten om hun monument te verduurzamen. 

In verband met de beperkte ruimte in het Energiecentrum vragen wij geïnteresseerden zich aan te melden via m.lameris@zeist.nl

Bezoek een monument in Zeist
Op de website van de Open Monumentendagen staan de monumenten die bewoners kunnen bezoeken op 9 en 10 september. Kijk op www.openmonumentendag.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de Open Monumentendagen:
Bijzondere deuren gaan open: Open Monumentendagen

Dit monument kreeg al een warmtepomp:
115 jaar Duinhoeve

Volgende column:
Vakantieboeken

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.