Uitslag peiling Walkartpark

Een opvallende uitslag deze maand bij de peiling over horeca in het Walkartpark. Nog nooit eerder trok een peiling zo veel stemmers: 257 uitgebrachte stemmen. Maar ook was de uitslag nog nooit zo verdeeld. 

De antwoordcategorie "Nee hou het park groen" was het meest gekozen antwoord, maar toch slechts een derde van de stemmen. De drie categorieën met 'ja' haalden samen een kleine meerderheid, maar hier lopen de meningen nogal uiteen tussen kleinschalig en grootschaliger.

De gemeenteraad zal een knoop door moeten hakken. Dat zal niet voor het einde van dit jaar gebeuren.

 

Volgende column: Luizenmoederdemocratie
 

Bijdrage: 
Lezershoek: 

Reacties

Beste Ronald, volgens mij is er toch echt een meerderheid (56%) tegen bebouwing in het park....

Hoi Mayke, ja dat is de vraag. Als je uitgaat van "bebouwing", dan moet je de categorie 'foodtrucks' bij 'nee' optellen. Maar de stelling was eigenlijk of je "horeca" wil in het park, in dat geval kun je foodtrucks bij 'ja' optellen. 

Tsja, dus eigenlijk is het gezien de antwoordmogelijkheden een dubbele vraag en het resultaat is dan lastig te interpreteren.
Ik kan niet anders concluderen dan dat er een meerderheid tegen bebouwing in het park is, en tevens een (iets kleinere) meerderheid wel wat ziet in enige vorm van horeca, maar er dus duidelijk een minderheid is voor horeca dmv bebouwing!
Wat is er mis met de mogelijkheid om beide wensen (niet bouwen + horeca) te combineren?
Bijvoorbeeld door de foodtrucks te laten blijven, of misschien nog beter: realiseer aan de slotlaanzijde net buiten/op de grens van het park een kleine koffie/theeschenkerij o.i.d., waar gebak van de patissier aan de overkant kan worden geserveerd en van waaruit mensen uitgenodigd worden om het park in te gaan en er al zittend op het terras ook van kunnen genieten. Hiermee wordt de verbinding tussen Dorpsstraat en Hogeweg geactiveerd, dit geeft daardoor een impuls aan de leegstaande winkelpanden op dit stuk Slotlaan, en het monumentale Walkartpark wordt niet opgeofferd aan iets wat niet per se op die plek hoeft en wat het park vanuit ethisch en monumentaal perspectief geen recht doet.
Ik zou hier graag een keer met jullie het gesprek over aan gaan!

Ik ben het eens met wat Mayke hier schrijft. De combi aan de rand richting Slotlaan is uitnodigend voor het park en trekt alles een beetje bij elkaar. Leuk idee om de Pattisserie daar erbij te betrekken.

Inderdaad een opvallende peiling en uitslag. Uw conclusie bij de enquête over het Walkartpark deel ik niet. Ik kom op de volgende percentages: Ja horeca: 26 + 19 is 45% van de stemmen. Nee, houd het park groen: 34 + 11 + 11 is 56 %, dus de meerderheid van de stemmen.
De meerderheid is er dus voor dat het park groen blijft. Het argument voor niet permanente/verplaatsbare daghoreca (11%), betekent 1) dat het park duurzaam groen blijft; 2) er geen onnodige risicovolle bebouwing en exploitatie komt en 3) dat het een openbaar wandelpark blijft. Allemaal argumenten zoals de schenkers, de dames Walkart het bedoelden.

45% ondubbelzinnig NEEN tegen bebouwing en 11% "iets mobiels" is absoluut 56% tegen aard- en nagelvast. Niet bouwen dus.
En al zeker geen bomen laten kappen Ronald zoals ik je al eerder schreef.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.